Lister

Nytt volleyball­forfall fra Molde

FIL vil helst spille kampen

- Av Karl Birger Saelør

På litt over to måneder har bunnlaget Molde meldt forfall to ganger til seriekamp mot FILS herrelag i volleyball i Alcoahalle­n.

Kampen skulle opprinneli­g vaert spilt lørdag 6. januar, men ble så utsatt til lørdag 18. mars. Denne uken har Filtrener Rune Gabrielsen fått samme beskjed som i januar. Volleyball­aget fra fotballbye­n klarer ikke å stille lag.

Molde sliter tungt

FIL ønsker å spille kampen, fremfor å vinne kampen uten å spille.

–Vi har forespurt lederen i volleyball­forbundet om kampen kan spilles etter siste rankingtur­nering i Trondheim andre helgen i april. Dersom serien skal vaere ferdig før siste ranking, så klarer vi ikke å få det til, sier Rune Gabrielsen.

Han snakket med Moldetrene­ren da FIL var i Molde og spilte og har vaert klar over lagets problemer.

– Treneren deres var tydelig på at Molde ikke kom til å vaere i 1. divisjon neste sesong. De satset på opprykk for at de unge i klubben skulle få et bra tilbud, men de sleit med mye forfall, sier Rune Gabrielsen.

Håper på 6. plass

FIL har etter en noe vanskelig start på seriekampe­ne og to rankingtur­neringer under pari spilt seg voldsomt opp i 1. divisjon. Ser vi på en samlet tabell for begge avdelingen­e, kan Farsund-guttene klare en 6. plass blant de 16 lagene når både serie og ranking teller med.

– Å klatre høyere enn 6. plass blir vanskelig med to Bsluttspil­l så langt. De på topp fem ligger gjerne på topp tre I hver sin avdeling, samtidig som har de vaert i A-sluttspill de to første rankingtur­neringene. Målet før sesongen var å plassere seg noenlunde midt på, så jeg vil si vi har klart målsetting­en, uansett utfall i de siste kampene. Vi er godt fornøyd med fremgangen vi har hatt, sier Rune Gabrielsen.

– En god platttform

Han forklarer fremgangen på denne måten:

– Vi har klart å få inn en moral i laget. Vi gir ikke opp, men vi kan helt klart bli bedre på å slå inn flere angrep; bli mer eksplosive i avslutning­ene. Vi har også et steg å gå i serv. Tørre å presse mer i serv mot gode lag. Vi er langt fra å vaere utlaerte på dette nivået., men vi har helt klart en god plattform å bygge videre på. Topp seks etter de to første rankingtur­neringene så ganske vanskelig ut, men vi har trodd på prosjektet vårt. Selv etter tre tap på ei helg i Oslo, så ga vi aldri opp, sier Rune Gabrielsen.

Når det gjelder neste sesong og om FIL fortsatt skal spille i 1. divisjon er det ikke tatt noen endelig avgjørelse på det ennå.

Uaktuelle for FIL?

– Vi må ha en runde med spillergru­ppen for å høre om det frister med en ny sesong på nest øverste nivået i landet. Dersom vi fortsetter har vi ikke som et hovedfokus å hente inn forsterkni­nger, men heller bygge videre på de vi har fått frem i løpet av året.

– Brødrene Roalkvam og et Spinny-comeback i Fil-drakta hadde vaert artig?

– De tre du nevner der er nok uaktuelle for FIL, men hjertelig velkommen er de, om de skulle ønske å spille for oss, sier Rune Gabrielsen.

Målet før sesongen var å plassere seg noenlunde midt på, så jeg vil si vi har klart målsetting­en, uansett utfall i de siste kampene. FIL-TRENER RUNE GABRIELSEN

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? FIL har hatt en flott sesong i 1. divisjon, men opplever nok en gang at Molde melder forfall. Foran fra venstre: Eirik Undheim, Sverre Nilsen Lie, Jakob Lorentzen og Sverre Sandnes. Bak fra venstre: Tom Harald Mossmann, Adrian Tollisen, Oddvin...
FOTO: OLAV HOEL FIL har hatt en flott sesong i 1. divisjon, men opplever nok en gang at Molde melder forfall. Foran fra venstre: Eirik Undheim, Sverre Nilsen Lie, Jakob Lorentzen og Sverre Sandnes. Bak fra venstre: Tom Harald Mossmann, Adrian Tollisen, Oddvin...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway