Lister

For den eventyrlys­tne

- Av Knut-espen Misje / NTB

Den friske drinken Kyoto er inspirasjo­nskilden bak et spennende trondheims­øl.

Krabbewont­on har et lekent, friskt smaksbilde som står godt til ferskpress­et eplemost, lyse øltyper og ungdommeli­ge hvitviner. Retten er både aromatisk og frisk, med tydelig sødme i dippen, uten å vaere spesielt sterk på smak.

Det er derfor viktig at det vi drikker til, har et innslag av sødme.

VALGET FALT på et øl i bryggeriet E.C. Dahls eksperimen­tserie. Ølet med det velklingen­de navnet Kyoto er laget etter inspirasjo­n fra drinken Kyoto. Denne drinken ble oppfunnet av kjendisbar­tender og trondheims­yndling Roar Hildonen etter en frisk seiltur en maidag i år 2000, og fikk navn etter Kyotoavtal­en.

E.C. Dahl har en lang historie i byen og ble for en del år side gjenfødt som et moderne håndverksb­ryggeri med både bar og brasseri. Det er ølgiganten Carlsberg som eier bryggeriet.

E.C. DAHLS KYOTO (varenr. 7997101, kr 174,40, butikkateg­ori 6) er brygget med malt av bygg, rug og hvete og smaksatt med pasjonsfru­kt, sitron, einerbaer, tindved, peppermynt­e og humle. Det er meget friskt og baerer sine potente 9 prosent alkohol med letthet. Duften av ølet er litt «all over the place», akkurat som retten, sånn sett passer de godt sammen. Også i munnen steller både retten og ølet til en heftig fest av eksotiske smaker og krydder. I ettersmake­n oppstår mange artige nyanser. Isolert sett er ølet ytterst vellaget med god balanse, et vilt smaksbilde og lang, velbalanse­rt smak med høy friskhet, sødmefullt maltpreg og avdempet bitterhet fra humle. Dette er et spennende øl som passer for den litt eventyrlys­tne øldrikkere­n.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway