Lister

Humøret og gløden var tilbake

-

Her ser vi Lyngdals spillere og ledere foran 2008-sesongen.

Etter en svak 2007-sesong med lite spillegled­e og svake resultater, hadde trener Jan Sanden jobbet mye med å få humøret og gløden tilbake i spillergru­ppen.

Det gjelder å finne en balanse mellom det å ha det moro og sosialt, og det å kreve maks innsats på treningene. Det virker som om humøret har vaert bra i oppkjøring­en av sesongen. Og da yter folk også bra, sa Jan Sanden, som hadde med seg Roger Rasmussen som spillende trenerkoll­ega.

De to mønstret et lag som var mer rutinert enn på mange år. Flere ringrever var tilbake igjen etter fotballpau­se; nemlig Johnny Ballestad, Karl Erik Lohr, Kim Haegeland, Kevin Haegeland, Tom Rasmussen og Roger Rasmussen.

Sanden håpet at skadeforfu­lgte Kim Haegeland ville holde seg skadefri, slik at han kunne bli ankeret på den sentrale midtbanen.

Kim er en fantastisk spiller, en av de beste i 3. divisjon. Han leverer pasninger av en annen verden, gjør de rette valgene, jobber godt og er i det hele tatt en flott person som er viktig for laget, sa Jan Sanden noen dager før seriestart i april 2008.

Laget hadde trent tøft gjennom vinteren. Treneren var nøkterne optimister.

Selv om vi skal ha det gøy, er det ikke dermed sagt at det bare er å møte på trening for å få et kryss i boken. Folk må prestere, og det blir konkurrans­e om de 11 plassene på laget. Sånn skal det vaere, og det gjør at spillerne også blir mer innsatsvil­lige, sa Sanden.

Treneren utelukket at han skulle entre banen, slik han ble tvunget til i bortekampe­n mot Jerv høsten 2007. Lyngdal var skrapet for spillere. Kun en håndfull møtte på trening og det var problemer med å stille lag. Det endte med 9. plass blant 14 lag.

Jan Sanden hadde ikke noen klar målsetting om plassering, men ønsket å gjøre det bedre enn i 2007. Det klarte Lyngdal med glans og havnet som nummer fire.

Kim Andre Lauritsen ble toppscorer med 12 mål, fulgt av John Arne Ljosland 10 mål og Tom Rasmussen 7 mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway