Lister

Guds løfter står fast!

-

Pappa, du lovte det jo! Har du glemt hva du har sagt? Jeg kan når som helst høre disse ordene i mitt indre. Det var episoder fra den gangen barna var små og familien satt rundt bordet. Pappa hadde ikke holdt ord og ble tatt i løftebrudd. Kanskje du kan kjenne deg igjen i slik situasjon. Det er ganske menneskeli­g å love, og ikke klare å holde sine løfter. Årsaken er ikke alltid glemsomhet, det kan også vaere maktesløsh­et.

Med Herren vår Gud er det annerledes. Gud holder ord og hans løfter holder.

Det har mange mennesker erfart. Bibelen viser til flere historier. Ungjenta Maria, som ble mor til Jesus, kom på besøk til sin slektning Elisabeth og ble mottatt med denne hilsningen. «Det Herren har sagt deg, skal gå i oppfyllels­e.» Lukas 1,45 Det ble en bekreftels­e for Maria. Noen måneder senere opplevde hun det i sannhet, da Jesus ble født.

Simeon hadde fått et løfte om at han ikke skulle se døden, før han hadde sett Jesus, Herrens salvede. Han erfarte oppfyllels­en den dagen Jesus ble båret inn i tempelet.

Guds løfter står fast, kan stå som overskrift over Jesu fødsel, hans liv og død. Det er utallige løfter som ble oppfylt, da Jesus ble født, gjennom hans liv og da han døde på korset. Gud holdt ord. Det styrker min tro å kunne lese dette

Løfte om at Jesus skal komme igjen står fast, selv jeg ikke vet når det vil skje. Etter hans løfte venter vi en ny himmel og ny jord, der rettferdig­het bor, skriver apostelen Peter. Det gir meg håp. Løftene som Gud ga Israelsfol­ket tror jeg også skal gå i oppfyllels­e. Det har allerede begynt å skje. I år er det sytti år siden Israel fikk sitt land igjen etter Guds løfte. Det gir meg trygghet å vite at Guds løfter står fast, også for min framtid. Det gir livet mitt et sikkert feste. Jeg får hvile i troen på at Jesus vil vaere med meg hver dag.

Løftene kan ikke svikte, nei de står evig fast. Jesus hvert ord har beseglet, den gang hans hjerte brast.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway