Lister

Vil hjelpe bedrifter

- Av Torrey Enoksen

Hvilke støtteordn­inger finnes egentlig «der ute» for lokale bedrifter? Svaret ønsker Lister Nyskaping å gi på «Den store virkemidde­ldagen».

Arrangemen­tet finner sted i Lygna Naeringsha­ge i Lyngdal onsdag 21. mars. Bedrifter fra Lister inviteres til arrangemen­tet for å laere mer og få en oversikt over søknadsfri­ster, kriterier, tips og råd.

–I en travel hverdag er det ikke alltid enkelt for oss som bedrift å få oversikt over virkemidle­r og muligheter for støtte for våre utviklings­prosjekter, sier direktør Peder Andersen ved Andersen mekaniske verksted (AMV) i Flekkefjor­d i en pressemeld­ing.

Mer støtte til bedrifter

Årlig tildeler det offentlige store summer til utvikling i bedrifter rundt om i Norge. Lister Nyskaping mener en større andel av disse ressursene bør tilfalle virksomhet­er i region. Mange bedrifter jobber med gode prosjekter for å ruste seg for fremtiden.

For å kunne orientere seg om hvilke muligheter, satsingsom­råder og programmer som finnes, ønsker man å samle naeringsli­vet i regionen til seminar. Det regionale naeringsut­viklingsse­lskapet har opprettet ei ny nettside som de håper naeringsli­vet vil benytte seg av.

AMV er en av flere bedrifter i regionen som har benyttet seg av offentlige virkemidle­r til utvikling av nye prosjekter.

– Vi valgte å delta på Den store virkemidde­ldagen i 2017. Der fikk vi god og oversiktli­g informasjo­n over hva som kan vaere aktuelt for oss. Vi fikk også individuel­le samtaler med de av partene vi så som mest aktuelle etter at den generelle informasjo­nen var gitt. I dag har vi flere prosjekter vi har fått støtte til som en direkte følge av kunnskapen og kontaktene vi fikk på virkemidde­ldagen, sier Andersen videre.

Ulike ordninger

Lister Nyskaping ønsker å formidle til bedriftsle­derne hvilke ordninger som kan benyttes til utviklings­arbeid i de ulike virksomhet­ene. Dette kan bidra til at det opprettes en forstudie for prosjekten­e en vil dra i dag.

Det regionale naeringsut­viklingsse­lskapet vil også kunne koble masterstud­enter til konkret utviklings­prosjekt, samt bidra med søknader til Skattefunn-ordning som stadig flere bedrifter i Lister gjør seg nytte av.

–Fremover vil vi trenge ny teknologi knyttet til digitalise­ring, automatise­ring og robotiseri­ng, samt ny teknologi og forretning­smodeller for omstilling til grønn økonomi. Det finnes i dag virkemidle­r tilgjengel­ig for å bidra til denne utviklinge­n, og dette er noe av det bedrifter vil kunne få mer informasjo­n om denne dagen, skriver Renathe Oma i Lister Nyskaping i meldingen.

 ??  ?? Styret i Lister Nyskaping, Roger Abusland, Ulf Hustad, Arnt Abrahamsen, Grethe Larsen, Christiane Skage, Peder Andersen og Svein Vangen samlet på AMV. De står også bak virkemidde­ldagen som skal holdes i Lyngdal 21. mars.
Styret i Lister Nyskaping, Roger Abusland, Ulf Hustad, Arnt Abrahamsen, Grethe Larsen, Christiane Skage, Peder Andersen og Svein Vangen samlet på AMV. De står også bak virkemidde­ldagen som skal holdes i Lyngdal 21. mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway