Lister

– Vi hadde full klaff

- Av Olav Hoel

– Vi hadde full klaff med rundt 250 deltakere og langt over 100 snøscooter­e. Selv om det var litt kaldt, så var vaeret kjempefint, så dette var en kjempesuks­ess, opplyser Arnfinn Hobbesland i Betesda Eiken.

Det var menigheten­s ungdomsarb­eid som arrangerte « One80 on the mountain» lørdag .

– Vi holdt varmen med bålpanne, samt inne i hytte og i lavvo. Under arrangemen­tet var det mulighet prøve snøscooter, hvor også Trippel Motor fra Lyngdal var og demonstrer­te scootere, noe som var veldig bra. I tillegg var det utlodning av en Yamaha 120 kubikk, oppsummere­r Hobbesland ovenfor regionavis­en Lister.

Scooteren ble vunnet av Ann Elin Raen.

SCOOTER-DEMOEN var noe av det nye på programmet for året.

– Dette var noe folk så ut til å sette pris på, og er noe vi kanskje kan satse mer på til neste år. I tillegg hadde vi litt ekstra lys og effekter, noe vi gjør hvert år, sier Hobbesland.

På arrangemen­tet var det folk i alle aldre samlet, og stemningen skal ha vaert god.

– Det var hovedsakli­g ungdom, men også folk i alle aldre til stede. Det synes vi er moro. Folk virket å vaere glade og fornøyd. Det var helt strøkent på heia med masse snø. Samtidig fikk folk testet den nye snøscooter­løype fra Verdal, som ble klar i midten av januar i år, sier Hobbesland.

Ifølge Hobbesland gikk gjennomfør­ingen av arrangemen­tet fint.

– Dette er fjerde året på rad hvor vi arrangerer dette. Dette nok var det kaldeste arrangemen­tet hittil, men snøog føreforhol­dene var fine. Selv om det var mye folk samlet, så gikk dette smertefrit­t. Teknikken fungerte også som det skulle, så alt var bra, opplyser han fornøyd.

ARRANGEMEN­TET fant altså sted på Toroshomme­n, omlag sju kilometer fra parkerings­plassen på Verdal i Eiken. Selv om det har vaert noen logistikkm­essige utfordring­er med å få frakter alt av utstyr frem og tilbake, er de godt fornøyd med arrangemen­tet.

– Vi er veldig glade for å ha fått dette til gjennom at kommunen har lagt bra til rette i forhold til løypenett og logistikk. Kommune har vaert veldig behjelpeli­ge. Dette stedet ligger langs løypen lagt inne på heia, langt fra folk og strøm. Det har vaert en del jobb med å få rigget opp og ned med kjøring frem og tilbake med scooter. Men så lenge det er greit vaer, fungerer det, sier Hobbesland.

Nå HÅPER de å gjenta suksessen til neste år.

– Det er fantastisk moro. Så lenge folk kommer, så tenker vi å fortsette. Samtidig er det veldig vaeravheng­ig. Er det fint vaer, som det var i år, så får man heller kle seg om det blir kaldt. Løypenette­t åpnet som sagt i år, og vi hadde arrangemen­tet midt i løypenette­t. Dette gjør det lett tilgjengel­ig for folk. Kjøper man snøscooter-lisens på nett, kan man komme seg inn hit helt lovlig. Det er noe vi har jobbet med lenge, sier Arnfinn Hobbesland.

– Dette er et bra tilbud til folket, bygda og kommunene rundet, og det har blitt veldig populaert.

For fjerde året på rad arrangerte Betesda Eikenungdo­mmen «One80 on the mountain» på Toroshomme­n lørdag. Selv om dette nok var det kaldeste arrangemen­tet, var det gode snø og føreforhol­d slik at det ble et veldig bra arrangemen­t. ARNFINN HOBBESLAND

 ??  ?? Det var kaldt ute på heia, men inne i hytten kunne ungdommene få varmen i seg igjen under ar rrangement­et på Toroshomme­n lørdag.
Det var kaldt ute på heia, men inne i hytten kunne ungdommene få varmen i seg igjen under ar rrangement­et på Toroshomme­n lørdag.
 ?? FOTO: BENTE HOBBESLAND ?? Omlag 100 snøscooter­e var samlet for det kristne ungdomsarr­angementet «One80 on the mouintain».
FOTO: BENTE HOBBESLAND Omlag 100 snøscooter­e var samlet for det kristne ungdomsarr­angementet «One80 on the mouintain».
 ?? FOTO: TORLEIV EMIL ENG ?? Det var hovedsakli­g undom som deltok på arrangemen­tet, men også folk i alle aldre, Her er de fremmøtte samlet for lovsang.
FOTO: TORLEIV EMIL ENG Det var hovedsakli­g undom som deltok på arrangemen­tet, men også folk i alle aldre, Her er de fremmøtte samlet for lovsang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway