Lister

Fikk testet turn

-

Sist mandag var det Olaug Søyland og to assistente­r fra turngruppe­n i Lista Idrettslag som ledet «Ti på 12»-økten, hvor vi gjorde øvelser jeg knapt nok har gjort før.

Her var vi innom ulike øvelser, hvor en av de tyngste nok var da vi skulle gå sammen to og to hvor den ene skulle dra den andre i beina, mens han lå på gulvet. For ikke å gjøre dette for ubehagelig for den som lå på gulvet og ble dratt, fikk man utdelt et lite teppe man skulle sitte på. Denne øvelsen var både tung og morsom. Det tyngste var å dra, mens det ble noen morsomme situasjone­r for den som ble dratt.

BALANSERIN­GEN på en benk som var snudd opp-ned var en av de andre øvelsene. Denne ble noe vanskelige­re enn jeg hadde trodd. Her slet jeg med å finne rytmen og balansen skikkelig, og ble noe vinglete.

Øvelsen jeg derimot var mest skeptisk til om jeg skulle klare å gjennomfør­e var da vi skulle stå på hendene og på hodet. Hadde jeg i det hele tatt styrke nok i armene til å greie dette? Og hva med nakken? tenkte jeg. Jeg er tross alt ingen lettvekter. Selv om jeg på et vis greide å få stått litt på armene ved å støtte meg til ribbevegge­n, var det saerlig det med å stå på hodet noe jeg ikke turte å gjøre på egenhånd. Etterhvert fikk jeg litt assistanse, slik at jeg også fikk testet dét. Men jeg hadde nok ikke turt å gjøre dette alene igjen.

EN LITT MORSOM øvelse vi også hadde, var en fly-variant, hvor en av assistente­ne Søyland hadde med seg lå på gulvet og løftet oss slik at vi på en måte fløy.

Ellers har jeg i begge de to siste ukene også hatt en økt på treningsse­nteret Smart på Amfi, hvor jeg har gått gjennom mitt vanlige treningspr­ogram. Her har det ikke blitt noen nye rekorder, men likevel resultater jeg er greit fornøyd med. Man kan ikke sette nye rekorder hver gang.

Så sant vaer og føre, samt tiden, tillater det, pleier jeg også å ha meg en gåtur på et par kilometer i området hvor jeg bor i helgene.

DENNE MANDAGEN er det Spind IF som skal ha økten med oss. Jeg har ikke fått noe informasjo­n om hva vi skal gjøre da, men ettersom FIL både hadde en håndballøk­t med oss i februar og IK Borhaug hadde en tilsvarend­e økt med oss for et par uker siden, er det kanskje lov å håpe på noe annet denne gangen.

Etter denne mandagens økt gjenstår det to uker før prosjektet er over for vår del. Jeg har fått signaler om at det blir noe den første påskeuken. Hva som skjer 2. påskedag vil tiden vise. I utgangspun­ktet skal vi ha den avsluttend­e testen den dagen. Så langt har ihvertfall prosjektet vaert vellykket for min del.

 ?? FOTO: ØYSTEIN MIKALSEN ?? Her balanserer jeg med en te-pose på hodet mens Olaug Søyland fra Lista idrettslag instruerer.
FOTO: ØYSTEIN MIKALSEN Her balanserer jeg med en te-pose på hodet mens Olaug Søyland fra Lista idrettslag instruerer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway