Lister

Sterkt forkjølet

-

Sykdom kommer aldri beleilig. Det er noe uønsket, uvelkommen­t og kjelkete over sykdom, selv om det i mitt tilfelle bare dreier seg om en altfor langvarig forkjølels­e. Men det føles ille nok, når dager og netter blir fullstendi­g preget av harking og hosting som gjør meg svaert ugrei å vaere sammen med. Og planer og oppgaver blir forpurret og endret. Andakten på Fedaheimen må avlyses og det spøker for søndagssko­len jeg har lovet å delta på. Jeg er ikke god til å takle slikt.

Men så må jeg ta meg i å tenke på mine venner som virkelig er alvorlig syke, som baerer på det som truer livet. Så blir jeg skamfull over å vaere så selvopptat­t og selvmedlid­ende, for noe som antagelig er borte før denne andakten blir lest.

For kanskje gir dette en gyllen mulighet for å roe ned.

Det står fortalt om Jesus og disiplene at de samlet seg og fortalte om alt det det de sto opp i av viktige oppgaver. De var nok inne i en intens og meningsfyl­t tjeneste for Jesus. Mange trengte hjelp og mange ville høre dem. Men midt i alt det viktige, sier Jesus: «Kom med meg til et ensomt sted hvor vi kan vaere alene, og hvil dere litt». Mark.6,31. Å tro på Jesus er få vaere med i livet, bruke tid og krefter på å hjelpe andre, men det er også å vaere litt alene med Jesus og de naermeste – og hvile. Hvile er ikke misbruk av tid, men en nødvendig del av livet og troen.

Jeg lurer på om forkjølels­en var det som denne gangen skulle til for å gi meg litt ekstra hvile. Det er en som hele tiden jobber for å vende det vonde til noe godt!

Nå skifter jeg lommetørkl­ede og takker Gud.

Ha en fin dag!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway