Lister

Utsatte Farsund 365saken

■ Formannska­pet utsatte Farsund 365-saken Et samlet formannska­p i Farsund kommune utsatte saken omkring samarbeids­avtalen med Farsund 365. ■ Vil ha mer informasjo­n

- Av Lars Erik Larsen

Som Lister skrev i forrige uke skal samarbeids­avtalen mellom Farsund kommune og Farsund 365 evalueres. Kort fortalt ønsker evaluering­sgruppen, som har bestått av rådmann, kultursjef, kommunalsj­ef teknisk, enhetslede­r teknisk drift/ bygg og eiendom, havnefogd og kommunepla­nlegger å ta målrettet naeringsut­vikling på vegne av kommunen ut av avtalen. Som en konsekvens av dette ønsker gruppen å redusere budsjettet til Farsund 365 med mellom 700.000 og 900.000 kroner.

Ordføreren inhabil

Da saken var oppe i formannska­pet tirsdag ble ordfører Arnt Abrahamsen erklaert inhabil som følge av sin rolle som styremedle­m i selskapet. Dermed inntok varaordfør­er Torrey Skeibrok Abrahamsen­s stol. Da han ga ordet til Venstres Beate Johnsen sa hun følgende om innstillin­gen fra administra­sjonen:

– Jeg opplever at de som driver med dette ikke har kommet til orde.jeg heller derfor mot å foreslå utsettelse av saken.

Det samme mente Lars Tjelland (Frp), som savnet en bedre fremstilli­ng av saken i saksutvikl­ingen.

– Det blir useriøst å stemme for forslaget som ligger uten av vi vet konsekvens­ene av valget.

– Det kan godt vaere at vi kommer fram til dette forslaget senere, men vi må ha en langt bedre prosess bak, sa han senere.

– Hva kan de tilby?

Venstres Johnsen ønsket også konkret informasjo­n om hva som skjer med Farsund 365 om støtten til selskapet blir redusert med naermere en million kroner.

– Hvilke tjenester kan de tilby uten denne støtten? Vi trenger flere svar. Derfor fremmer jeg forslag om å utsette saken, sa hun.

Ordføreren, som altså ble erklaert inhabil, fikk lov til å forklare naermere hvorfor dette forslaget om å ta ut naeringsut­vikling av avtalen er kommet opp.

– Det jeg kan si er at administra­sjonen føler at de allerede har holdt en del i dette fra før av. Det blir i så måte en videreutvi­kling av det og ha det i fastere former.

Etter diskusjon fram og tilbake ble det enstemmig vedtatt å følge Johnsens forslag om å vedta utsettelse av saken for å få mer informasjo­n.

Konsekvens­utredes

Da Lister spurte Patricia Hartmann, daglig leder i Farsund 365,

i forrige uke om eventuelle konsekvens­er av store kutt i støtten og behandling­en av saken politisk, svarte hun følgende:

– Jeg ønsker ikke å kommentere saken som administra­tiv leder av selskapet. Kommunen eier 44 prosent av F365 med både ordføreren og rådmannen i styret; Farsund naeringsse­lskap (28 prosent) og Farsund og Lista handelssta­nd (28 prosent). Saken må konsekvens­utredes av styret i F365 etter denne politiske behandling­en, sett i sammenheng­en med oppdraget F365 har fått av kommunen, ikke bare beskrevet i samarbeids­avtalen mellom kommunen og F365, men også i naeringspl­anen for Farsund 20152020, samt i forhold til påløpende prosjekter.

” Jeg opplever at de som driver med dette ikke har kommet til orde. BEATE M. JOHNSEN (V)

 ??  ?? – Det kan godt vaere at vi kommer fram til dette forslaget senere, men vi må ha en langt bedre prosess bak, sa Lars Tjelland (Frp) om Farsund 365-saken tirsdag.
– Det kan godt vaere at vi kommer fram til dette forslaget senere, men vi må ha en langt bedre prosess bak, sa Lars Tjelland (Frp) om Farsund 365-saken tirsdag.
 ??  ?? Beate M. Johnsen fikk et enstemmig formannska­p med på forslaget sitt om å utsette saken.
Beate M. Johnsen fikk et enstemmig formannska­p med på forslaget sitt om å utsette saken.
 ??  ?? Ordfører Arnt Abrahamsen ble erklaert inhabil som følge av sin rolle i Farsund 365 på tirsdagens formannska­psmøte.
Ordfører Arnt Abrahamsen ble erklaert inhabil som følge av sin rolle i Farsund 365 på tirsdagens formannska­psmøte.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway