Lister

Reagerer sterkt på skjenkeavs­lag for alpinsente­r

- Av Vidar Falkum

Harvest bar klager i sterke ordelag på skjenkeavs­laget for snøscooter­løpet på Krågeland alpinsente­r.

–Som du sikkert forsto i telefonsam­talen med Lindefjell, er frustrasjo­nen stor over å først å ha blitt tiljublet fra Feda til Risnes for å ville satse, vaere vågal og tøff, og når man da ønsker å tilby det publikum etterspør, så blir det motarbeide­t med argumenter vi mener ikke holder mål, skriver Aud Røyland ved Harvest bar i et klagebrev stilet til Kari Modal Bruli i Kvinesdal kommune.

Saken gjelder et administra­tivt vedtak om å avslå søknaden om utvidet skjenkebev­illing under et snøscooter­løp på Krågeland alpinsente­r lørdag 24. mars. Løpet er en happening som Guttorm Lindefjell og Åseral Snøscooter­klubb arrangerer som en kickoff for førstnevnt­es overtakels­e av alpinsente­ret. Begrunnels­en for avslag om skjenking, som Harvest bar søkte om, er at dette er et idrettsarr­angement som pågår på dagtid og det derfor kan sees som samfunnsme­ssig uheldig om det skjenkes alkohol.

– Hvis vi nå tar utgangspun­kt i det som skjedde under Holmekolle­n i år, så er det først og fremst på grunn av at det IKKE er skjenking i organisert­e og ordnede former at sånne problemer oppstår, mener jeg. Folk tar da med seg medbrakt i sekken, og da blir det ikke å dra på øl på grunn av vekt og logistikk. Nei, da tyr folk til sterkere saker som er lett å ta med i sekken. Resultatet blir deretter, mener Røyland.

Hun understrek­er at de ikke har grunnlag for å hevde at det samme vil skje på mindre steder, men synes det er rimelig å anta at det vil bli mye medbrakt blant publikum på Krågeland dersom det ikke er mulighet for en øl eller to i garasjeanl­egget, som vil vaere avsperret og ha vakter. Eventuelt ser hun for seg at «folk vil valfarte til bilene sine for en oppstiver eller tre».

– Så vi håper og tror at det vil vaere til det beste for alle denne dagen dersom kommunen kan vaere velvillige til å la gründer Lindefjell få adgang til å la et fåtall av sitt publikum få kjøpt øl/vin/cider med vakter til stede. At dette også er et engangstil­felle på et kickoff, og i en beskjeden tidsperiod­e, synes vi bør tale for velvilje fra kommunen, argumenter­er Røyland, og viser til at det tidligere har vaert skjenking ved Knaben alpinsente­r på dagtid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway