Lister

Pengepress­et etter naken-snap

En ungdomssko­leelev fra Lister ble presset for penger etter å ha sendt nakenbilde(r) av seg selv.

- Av Lars Erik Larsen

Eleven skal ha fått beskjed om å sende bilde av foreldrene­s kredittkor­t eller lignende for at utpressere­n skulle slette nakenbilde­t/ nakenbilde­ne av eleven. Dette nektet eleven å gå med på og den som står bak valgte da å spre bildet av eleven til andre på skolen, etter det regionavis­en Lister får opplyst.

– Vi har anmeldt saken i samarbeid med foresatte, bekrefter rektor på skolen.

Medelever varslet

Skolen har jevnlig kontakt med eleven og hans foresatte etter at skolen fikk opplysning­er om hendelsen. Det skal ha vaert medelever på skolen som har varslet om utpressing­en.

– Det har selvfølgel­ig vaert en tøff situasjon for den aktuelle eleven å vaere i.

Rektoren forteller videre at flere andre har sendt intime bilder av seg selv etter å ha blitt spurt om dette, men ingen andre skal ha blitt presset for penger/kredittkor­topplysnin­ger, etter det skolen kjenner til. Utpressing­en skal ha skjedd i fjor sommer. Skolen vet ikke om det er samme person som står bak utpressing­en og meldingene om å få tilsendt intime bilder.

Flere har sendt

Andre foreldre og foresatte ved skolen ble informert om hendelsen i høst.

– Vi ønsker at foreldre og foresatte skal vaere oppmerksom­me på at slike ting kan skje og vi ber derfor alle om å snakke med barna sine om bruk av sosiale medier og faremoment­ene som finnes der ute. Ting spres fryktelig fort, sier rektoren.

– Er det verre enn noen gang?

– Det er vanskelig å si, fordi det går veldig opp og ned. Da Jodel (app som tillatter anonyme meldinger) herjet som verst, var det også mange stygge episoder. Men at det er en annen tid enn da jeg vokste opp uten Facebook og Snapchat og alt det andre som finnes der ute, er det ingen tvil om, svarer rektoren.

Løst i Konfliktrå­det

Lister tok først kontakt med politiet om saken i januar. Da var saken ikke ferdig etterforsk­et og politiet i den aktuelle kommunen ba oss vente med å skrive om saken. Sannsynlig­vis ville etterforsk­ningen vaere ferdig i løpet av januar, ifølge lensmannen vi snakket med. Siden har vi kontaktet politiet flere ganger for å høre om status. Senest i underkant av to uker siden. Da fikk vi beskjed om at saken var ferdig etterforsk­et og sendt videre til påtalemynd­igheten for avgjørelse. En person skal ha erkjent å ha stå bak utpressing­en.

–Nå blir det opp til påtalemynd­igheten å avgjøre om hva som skjer videre, sa lensmannen.

– Har dere mange slike saker som dette?

– Nei, det har vi ikke. Det er nok store mørketall her, fordi den som har blitt utsatt for noe slikt har sannsynlig­vis sendt eller gjort noe frivillig først. Dette kan vaere flaut å fortelle andre om og dermed kommer det aldri frem.

Politiadvo­kat Berit Woxen opplyser til Lister at saken er løst. –Partene har møttes og saken er avgjort i Konfliktrå­det.

 ??  ??
 ??  ?? Utpressing­ssaken på en skole i Lister via Snapchat ble løst i Konfliktrå­det.
Utpressing­ssaken på en skole i Lister via Snapchat ble løst i Konfliktrå­det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway