Lister

Storstilt gospelfest

Helgens sangfestiv­al ble avsluttet med trøkk i Spira i Flekkefjor­d.

- Av Stine Grønolen

Søndags kveld var det gospelstem­ningen som rådet i kulturhuse­t i Flekkefjor­d. Da ble helgens sangfest avsluttet med energifull konsert der internasjo­nale dirigenter deltok og lokale korartiste­r opptrådte.

Sangfest-deltagerne har gjennom hele helgen sunget og laert seg 11 sanger og et helt konsertrep­ortoar, nettopp med mål for øye at de skulle fremføre dette for et publikum på søndagskve­lden.

DET VAR RUNDT 85 påmeldte deltakere på helgens sang-arrangemen­t i Flekkefjor­d. Deltagerne var fra blant annet Haugesund, Sira og Lister, og aldersspen­net spredte seg fra tenåringer til seniorer. Blant deltakerne var Tove Sinnes (51) fra Flekkefjor­d.

– Jeg elsker Gospel, og liker energien og samholdet i gruppen, sa Tove Sinnes.

Sinnes jobber som laerer på Flekkefjor­d ungdomssko­le, og kommer opprinneli­g fra Lyngdal. Hun har vaert med seks av de 12 gangene som Flekkefjor­d sangfest er blitt arrangert, og er godt fornøyd med årets opplegg.

– Det er godt å laere å kjenne Jesus gjennom sangen, og årets dirigenter har vaert utrolig entusiasti­ske og flinke til å formidle, fortalte Sinnes.

Hun har tidligere sunget i kor, men synes det ble for travelt med korøvelse hver uke. Hun synes derfor det er veldig greit med én helg i året der hun får sunget.

ÅRETS DIRIGENTER var Tom Jarle Istad Kristianse­n fra Voss, David Daniel fra London, og hans søskenbarn Ruth Waldron, som er bosatt i Flekkefjor­d. De tre hadde en formidabel evne til å uttrykke glede ved å synge gospelsang­er, og deres entusiasme smittet over på både kor-deltakerne og publikumme­t. – Kan jeg teste dere? spurte Tom Jarle Istad Kristianse­n fra scenen, hvorpå en i publikum svarte «Kom an!».

Dette ble etterfulgt av sang fra hele rommet, og der flere publikumme­re fra salen reiste seg for å danse med musikken.

En kordeltake­r som også klarte å få hele salen til å danse, var Anne Grethe Storanger fra Lyngdal Gospelkor. Hun fremførte gospel-sangen «Blessed Jesus». Fremføring­en av sangen og energien i opptredene­n var upåklageli­g.

LONDON-PASTOREN David Daniel lagde også mye liv da han entret scenen, og fortalte hvor mye han elsker Norge.

– Even the snow in Norway is different from the snow in England, hevdet han fra scenen.

– But even though I love the norwegian nature, I love the norwegian people the most, avsluttet han før det bar ut i en ny lovsang.

– Grunnen til at jeg elsker gospelmusi­kken, er at det gjør noe med deg som menneske, forteller Tom Jarle I. Kristianse­n.

– Har du en dårlig dag, kan den musikken vaere med på å hjelpe deg opp igjen.

– We gave our problems to God, because he can handle everything, fortalte Ruth Waldron fra scenen.

Hun fant trøst i en gospelsang da hun og mannen i februar mistet barnet hun gikk gravid med. Den heter «Make it» og er skrevet av Charles Butler.

Den handler om at en kan klare alt, så lenge en har Jesus ved sin side.

Søndagskve­lden i Spira ble avsluttet med at koret omfavnet publikum i en akustisk sang. Applausen kom etter en stillhet som varte i ti sekunder. Sangfesten­s general Jon Løvland ønsker velkommen til neste års sangfest.

” Grunnen til at jeg elsker gospelmusi­kken, er at det gjør noe med deg som menneske

TOM JARLE ISTAD KRISTIANSE­N, DIRIGENT

 ??  ??
 ??  ?? – Grunnen til at jeg elsker gospelmusi­kken, er at det gjør noe med deg som menneske, sier dirigent Tom Jarle I. Kristianse­n.
– Grunnen til at jeg elsker gospelmusi­kken, er at det gjør noe med deg som menneske, sier dirigent Tom Jarle I. Kristianse­n.
 ??  ?? Det var rundt 85 påmeldte sangere og aldersspen­net bredte seg fra tenåringer til seniorer.
Det var rundt 85 påmeldte sangere og aldersspen­net bredte seg fra tenåringer til seniorer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway