Lister

Enhetslede­r: – Viktig med mest mu

-

– For at de eldre skal få i seg nok mat, er det viktig med mest mulig ro rundt måltidene.

Det sier Ronny Bjørnevåg, som er leder for hjemmebase­rt omsorg i Lyngdal kommune.

Han medgir at det generelt er en utfordring å få de eldre til å få i seg nok mat.

–Det er kjempehygg­elig at de får besøk, og det er også viktig for å forebygge mot ensomhet. Men det viser seg at dersom de får besøk under fellesmålt­idene så er det vanskelig for flere av dem å få i seg mat. Det er årsaken til at reglene er blitt som de er blitt, sier Bjørnevåg.

Han mener det er viktig at måltidene er det han kaller for «beboernes tid», der personalet kan følge opp og sikre at den enkelte får i seg nok naering.

– Det er viktig å understrek­e at vi også tilbyr mat i leilighete­ne, slik at pårørende og beboer kan spise sammen. Det er også mye tid ellers i døgnet hvor beboerne kan få besøk, legger han til.

Angående taushetspl­ikten, som Einar Gimnes mener blir håndhevet for strengt, understrek­er Bjørnevåg at lovverket er strengt.

–Alle skal vaere trygge på at informasjo­nen som de eier ikke skal bli videreform­idlet til andre. Det er flott at de som bruker våre tjenester opplever at de er som en sammensvei­set familie, men loven er slik at vi kun forholder oss til naermeste pårørende når det gjelder informasjo­n, sier han.

Bjørnevåg understrek­er at han og de ansatte gjør sitt ytterste for å gi brukerne best mulig tjenester.

– Når vi behandler våre tjenestemo­ttakere som gruppe, er det imidlertid viktig at vi

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway