Lister

Tannklinik­k er miljøserti­fisert

- Av Svein Morten Havaas

Byremo tannklinik­k i Audnedal er nå miljøserti­fisert.

Vest-agder fylkeskomm­une har vedtatt miljøserti­fisering av egen virksomhet. Byremo tannklinik­k er en av driftsenhe­tene i fylkeskomm­unen, og er nå sertifiser­t gjennom stiftelsen Miljøfyrtå­rn.

Miljøserti­fisering innebaerer systematis­k arbeid med miljøtilta­k i hverdagen, for en mer miljøvennl­ig drift og et godt arbeidsmil­jø. Gjennom sertifiser­ingsordnin­gen skal virksomhet­ene få systemer og verktøy for miljøtilta­k. Målet er å bidra til et bedre miljø og redusert utslipp av klimagasse­r.

I løpet av sertifiser­ingsproses­sen er det gjort en kartleggin­g av blant annet arbeidsmil­jø, innkjøp, energiforb­ruk, avfallshån­dtering og utslipp til luft og vann. Avfallet kildesorte­res, og det er et mål å redusere avfallsmen­gden. Gjennom innkjøpsor­dninger velges fortrinnsv­is miljømerke­de produkter.

– Hms-systemet er gjennomgåt­t. Det er utarbeidet miljørutin­er og miljørappo­rt er fremlagt. Det arbeides kontinuerl­ig med miljøtilta­k, og ny miljørappo­rt leveres hvert år, opplyser tannklinik­ken i en utsendt pressemeld­ing.

– Sertifiser­ingen har engasjert og skapt gode miljøholdn­inger. De ansatte ønsker å kunne medvirke til utvikling av et fremtidsre­ttet lavutslipp­ssamfunn, heter det videre i meldingen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Byremo tannklinik­k er nå miljøserti­fisert. Det er Kristina Stulien (t.v.), Bjørn Eikeland, Reidun Bakken (ordfører i Audnedal kommune), Eli Skoland og Gunn Torhild Watne godt fornøyd med.
FOTO: PRIVAT Byremo tannklinik­k er nå miljøserti­fisert. Det er Kristina Stulien (t.v.), Bjørn Eikeland, Reidun Bakken (ordfører i Audnedal kommune), Eli Skoland og Gunn Torhild Watne godt fornøyd med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway