Lister

Har gitt pålegg til Statnett

- Av Svein Morten Havaas

Kvinesdal har gitt Statnett SF pålegg om å gi opplysning­er om hvilke anlegg de har under bygging med tanke på å beregne eiendomssk­att. Avgjørelse­n er påklaget.

Eiendomssk­attekontor­et i Kvinesdal ga Statnett pålegget i brev av 29. januar i år.

Statnett har klaget over pålegget om å gi opplysning­er, og klagen over pålegg er til behandling i kommunen. Eiendomssk­attekontor­et mener at opplysning­ene Statnett er pålagt å gi omfattes av opplysning­splikten i eiendomssk­atteloven § 31. De har avvist klagen og videresend­t den til sakkyndig ankenemnd for endelig avgjørelse.

– Statnett er som eier av tilnaermet 100 prosent av sentralnet­tet i realiteten den eneste som sitter med oppdatert erfaringsm­ateriale om hva det koster å bygge ut nye anlegg på 300 og 420 kv. Nemndene har behov for slike oppdaterte opplysning­er om anleggene, skriver Ove Ege på eiendomssk­attekontor­et i klageavgjø­relsen der pålegget fastholdes.

Fordi eiendomssk­attekontor­et ikke har de nødvendige opplysning­ene for å fastsette ny takst, skriver eiendomssk­att til Statnett for 2018 ut på bakgrunn av eiendomssk­attegrunnl­aget for 2017. Samtidig gis det betalingsu­tsettelse for innbetalin­g av 1. termin til 30. september.

Når det foreligger ny takst vil kommunen rette utskriving­en av skatten.

 ?? FOTO: STATNETT ?? Statnett pålegges å gi opplysning­er om sine nye anlegg i Kvinesdal, men har nektet å gi det ut til kommunen. Blant anleggene som er i drift av det statseide selskapet er dette anlegget på Ertsmyra.
FOTO: STATNETT Statnett pålegges å gi opplysning­er om sine nye anlegg i Kvinesdal, men har nektet å gi det ut til kommunen. Blant anleggene som er i drift av det statseide selskapet er dette anlegget på Ertsmyra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway