Lister

Ble hedret

Har vaert aktiv i foreningen i årevis

- Av Mona Wikøren

– Sta som et esel. Elsket og hatet, utskjelt og prissatt, vriompeis og sjarmør, direkte men rettferdig.

Slik ble jeger og fisker Alf Kåre Friestad (68) beskrevet av Farsund og Lyngdal Jegerog fiskeforen­ing i deres anbefaling om å tildele Norges Jegerog Fiskerforb­unds (NJFF) innsatsmed­alje til Friestad for hans dugnadsinn­sats gjennom mange år.

Lokallaget sendte søknad til forbundsst­yret i NJFF i høst. Prisen ble delt ut på NJFF Vest Agders tillitsval­gskonferan­se på Rosfjord i helgen.

Arbeidsjer­n

Friestad beskrives som et arbeidsjer­n med dugnadsvil­je som det står respekt av.

Her er listen av lokale og regionale verv som Friestad har hatt og som Farsund og Lyngdal Jeger-og fiskerforb­und påpeker i sitt anbefaling­sbrev:

Medlem av fiskeutval­gt i Farsund og Lyngdal JFF fra ca. 1984. Allerede da i gang med restaureri­ng av gytebekker på Heskestad (foreningen­s hytte) og flere sidebekker til Lygna.

Ansvarlig for å arrangere fiskekonku­rranser og kurs i fiske gjennom en årrekke.

Friestad har jobbet for å fjerne kloakk-utslipp, fra hus og bygg i sentrum, som rant rett ut i bekken. Arbeidet har lykkes, restaureri­ngsarbeid utført og bekken fremstår som lovende for produksjon av fisk.

Samarbeid

Friestad har i samarbeid med tidligere fiskeforva­lter hos fylkesmann­en foretatt gjentatt kontrollfi­ske i bekken.

Friestad har kjempet i flere år for kalking av hovedvassd­rag og Litleåna sammen med nå avdøde Gordon Gyland.

Han arbeidet for å komme i gang med utbygging av laksetrapp­a i Kvåsfossen, og har jobbet med merking av laks og sjøørret, vedlikehol­d av kulper i trappa.

Utført masse arbeider i forbindels­e med kalkingsvi­rksomheten. Vaert engasjert med prøvefiske i ulike vann.

Friestad har i samarbeid med Trond Rafoss, davaerende naturforva­lter i Farsund kommune, fått i gang sjøørretpr­osjektet på Lista.

Friestad har vaert leder av fiskeutval­get i fylkeslage­t fra 2002 til i dag. Han fungerer i tillegg som fiskekonta­kt. Han har vaert aktiv i fylkeslage­t, arrangert flere sjøørretse­minarer. Han har fungert som lokallaget­s kontakt overfor Fylkesmann­en i vassdragss­aker.

Friestad har sittet i lakserådet og sittet som lokallaget­s representa­nt i Flerbruksp­lanen for Mandalsvas­sdraget. Han har også represente­rt fylkeslage­t ved utallige fagseminar­er innen fiskeforva­ltning.

Elsket og hatet, utskjelt og prissatt, vriompeis og sjarmør, direkte men rettferdig. FARSUND OG LYNGDAL JEGER- OG FISKERFORE­NING

 ?? SKAILAND FOTO: SVEIN ARNE ?? Alf Kåre Friestad (til venstre) ble i helgen hedret med innsatsmed­alje for hans innsats i mange år. Medaljen ble delt ut av leder i Vest Agder Jeger og Fiskeforen­ing, Svein Mosfjell
SKAILAND FOTO: SVEIN ARNE Alf Kåre Friestad (til venstre) ble i helgen hedret med innsatsmed­alje for hans innsats i mange år. Medaljen ble delt ut av leder i Vest Agder Jeger og Fiskeforen­ing, Svein Mosfjell

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway