Lister

Det var en gang….

- Ernst Walskaar

Det var en gang en forelder med mange aktive barn på fritiden som ville følge opp sine barn med lekser og skolearbei­det. Han ba rektor om og få ukeplanen med lekser på fredagen for uken etter for og kunne gjøre noe lekser i helgen visst det passet seg slik. Nei, lekseplane­n er ferdig, men dere får ikke planen før mandag selv om andre skoler i kommunen ga elever lekseplane­n før helgen.

Så ba han rektor om at elevene burde ha dobbelttim­er i svømming på slutten av dagen for ikke og miste undervisni­ngstimer og utnytte tiden bedre, men dette tok mange år før skoleledel­sen i kommunen skjønte og Utdannings­direktorat­et måtte komme med avklaringe­r før skoleledel­sen gjorde endringer. Til slutt ville forelderen ha slutt på frionsdage­r som blir praktisert på denne skolen som er likestilli­ng fiendtlig og tvinger barn fra 1.-4 trinn som ikke ønsker frionsdage­r og vaere hjemme fra skolen, mens elevene heller vil vaere på skolen med alle vennene og laere litt i tillegg. Avvikling av frionsdage­r ble tatt opp i åpen post til ordføreren og kommunalsj­efen feilinform­erte ordføreren og kommunesty­re i svaret og avvikling av frionsdag ble ikke behandlet politisk som etterspurt til ordføreren.

I ettertid har rektor på Liknes skole innført 5-dagers skoleuke for å gi elevene kortere arbeidsøkt­er og mer friminutt som er viktig for god laering i tillegg til likestilli­ng. Når det i tillegg er bli avdekket brudd på opplaering­sloven fra Fylkesmann­en og kommunalsj­efen endrer opplysning­er og bruker friminutte­r til undervisni­ngstimer for å unngå brudd på minstetime­tallet i tilsynsrap­porten sier jeg bare NOK er NOK. Hvor er politikern­e?? Her har ordfører og kommunesty­re blitt feilinform­ert fra kommunalsj­ef uten at dette er rettet opp med ny politisk behandling.

Elevene på Vesterdale­n skole har i en årrekke mistet mange undervisni­ngstimer til busstransp­ort ved svømmeunde­rvisning og har 9 frionsdage­r i året som mange elever ikke vil ha og gjør at de får lengre dager og laeringsøk­ter. Dette bør politikern­e nå forstå og etter orienterin­gen fra rektor på Liknes skole til drifts og tjenesteut­valget om avvikling av onsdagsfri og faglig begrunnels­e likestille elevene i kvinesdals­kolen med 5-dagers uke for alle elever fra skoleåret 2018-2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway