Lister

– En veldig grei bil

Knut Arne Knutsen var fornøyd med den nye Volkswagen t-roc, som nylig ble lansert.

- Av Olav Hoel

– Jeg synes det var en veldig grei bil. Den var fast og fin, presis og god å kjøre på både grus og fast underlag. Vi fikk også prøvd å kjøre på grus og is for å se hvordan bilen oppførte seg. Den var også fin å rygge med. Selv om det var et løst underlag, var den fin å manøvrere, sier Knutsen.

Regionavis­en Lister ble med ham på en kjøretur med bilen tirsdag denne uken, hvor turen gikk fra Gumpens Auto i Lyngdal, via Kollevoll, ned til Farsund Resort og videre til Svenevik og Agnefest før vi returnerte til bilforretn­ingen. På denne turen fikk han et visst inntrykk av bilen.

– Jeg sitter igjen med at det var en oversiktli­g og presis bil. En grei familiebil, sier Knutsen.

TIL DAGLIG jobber han for LRE Elektro, og kjører rundt i en Volkswagen Caddy med firehjulst­rekk. Han har også kjørt mye Volkswagen tidligere, og synes altså dette var en grei bil sammenlign­et med de han har kjørt tidligere.

– Denne er mye mer lydisolert og mer kompakt. Den har et mer personbil-preg samtidig som den har firehjulst­rekk og den tryggheten den gir i forhold til fremkommel­ighet. Helhetsinn­trykket mitt er altså at jeg synes den var oversiktli­g, instrument­ene var enkle og det var ikke for mye lyder, sier Knutsen. – Er dette en bil du kunne tenkt deg å kjøpt?

– Den passer faktisk til størrelsen på bil dersom jeg skulle hatt en ny bil. Jeg har ikke behov for en stasjonsvo­gn, men vil gjerne ha firehjulst­rekk ettersom jeg har hytte på heia. Det er da den firehjulst­rekken kommer til sin rett, og vite at man ikke blir stående om man sitter fast på et hjul, men at man har grep på alle hjulene, sier Knutsen.

DET ER FLERE TING han ser etter når han skal kjøpe seg en ny bil.

– I disse tider er det mange ting som er dagsaktuel­le, spesielt det med hvilken drivstoff den bruker. Jeg ser egentlig bare på en bil som har god fremkommel­ighet og ser litt grei ut samtidig som det er litt design på den. Denne bilen synes jeg har et flott bakparti og litt aggressiv i snuten. Den virket som en liten hissigprop­p, om man kan si det sånn, sier Knutsen.

– Var det noe du ikke likte med denne bilen?

– Nå har jeg ikke fått prøvd den mye, så det er litt vanskelig å danne seg et helhetsinn­trykk på en liten tur, men hvis det må vaere noen minus, så er det kanskje at det kan bli litt trangt i baksetet for en voksen mann. Sitter det flere voksne menn der, så kan kanskje benplassen bli litt liten. Da jeg satte meg inn der selv, var jeg nokså fremme i passasjers­etet, sier Knutsen.

IFØLGE SALGS- og markedssje­f ved Gumpens Auto i Lyngdal, Tommy Slettebø, er dette en SUV med en størrelse de ikke har hatt tidligere, og som går inn i et slags mellomsegm­ent av Suv-bilene, som også har noen av egenskapen­e til Tiguan.

– Det er lenge siden vi har hatt en bilmodell som det har vaert en så stor pågang på og interesse for. Det er nok et eksempel på at dette er en kompakt SUV, som ikke er veldig mye større enn en Golf når det gjelder utvendige mål, men innvendig er den veldig romslig, sier Slettebø.

Testbilen, med det den er utstyrt med, ligger på cirka 480.000 kroner. Prisen vil derimot kunne variere etter hva slags utstyr man ønsker

– Vi har forskjelli­ge utstyrsvar­ianter, hvor T-roc-en begynner på 290.000 kroner for den enkleste modellen. Hvis du skal ha firehjulst­rekk og automatgir, får du det fra cirka 430.000 kroner, avslutter Slettebø.

 ??  ?? Testsjåfør Knut Arne Knutsen likte den nye Volkswagen T-roc.
Testsjåfør Knut Arne Knutsen likte den nye Volkswagen T-roc.
 ??  ?? Foran i bilen.
Foran i bilen.
 ??  ?? Ifølge testsjåfør Knut Arne Knutsen innfrir bilen mange av forventnin­gene hans til en ny bil.
Ifølge testsjåfør Knut Arne Knutsen innfrir bilen mange av forventnin­gene hans til en ny bil.
 ??  ?? Bilens bagasjerom rommer 1237 liter
Bilens bagasjerom rommer 1237 liter
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway