Lister

Å bruke fella

-

Jeg hadde aldri hørt om fella. Vi var i Sykkylven på familietur på ski opp Ausekaret. Det var en ganske bratt stigning, men et svaert populaert mål med fantastisk utsikt. Vi gjorde som vi var vant til med våre langrennss­ki. Krysset frem og tilbake og det tok svaert på kreftene, men opp skulle vi. Lenger borte i stigningen så vi en mann som spaserte rett opp bakken som om han hadde piggsko. Han nådde toppen lenge før vi hadde kommet halvveis. Vel nede igjen fortalte vi historien og da kom det som den største selvfølge: Han brukte selvsagt Fella, det gjør alle her. Og vi hadde aldri hørt om stripa med hårete bust som kunne festes under skiene i oppoverbak­ke og tas av i utforkjøri­ng. Nå kan vi visstnok få kjøpt ski med ferdig innlagt felle.

Vi skulle til samme topp, fikk del i den samme utsikten, men for en forskjell på oss og han med fella. For meg ble det et lite bilde på livet.

Det kan fortone seg svaert så ulikt. Noen synes å gå rett fram og lykkes med det meste, andre kan streve med mange forhold som gjør motbakkene nesten ufremkomme­lige. Jesus sa en gang: «Se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende». Han lover ikke den letteste og enkleste vegen, men han lover å vaere med – uansett. Trygve Bjerkreim synger: «Han hjelper i brattaste bakkar, og stør deg når vegen vert smal». Det er ikke alltid like lett å tro det når det røyner på. Men Gud har gitt oss kirken og menigheten hvor vi kan tro sammen. Der vil summen av vår tro gjøre Jesus synlig, virkelig og naervaeren­de og troverdig.

Vi kan jo også av og til spørre om vi bør kjøpe ski med felle, så vi ikke sliter så unødvendig tungt. Ja, ja, Gud har gitt oss så mye å tenke på.

God tur!

Anders Mathias Larsen, Feda

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway