Lister

Ledet 5–0, tapte 5-6

-

Det hender fortsatt at jeg får spørsmål om jeg husker når FIL ledet 5-0 over Grane og tapte 5-6. Ja, jeg husker kampen. Det var våren 1998, men det var BFS som spilte mot Grane; og ikke FIL!

– Utrolig, men sant, var tittelen i lokalavise­n etter den bemerkelse­sverdige kampen i Kjørestad lørdag 23. mai 1998.

BFS ledet 2-0 ved pause etter to mål av John Bekkeheien. Syv minutter ut i 2. omgang var ledelsen øket til 5-0 etter to nye scoringer av Bekkeheien og en nettkjenni­ng av Cato Kjørrefjor­d.

Undertegne­de har sett mange fotballkam­per gjennom et langt liv, men maken til dramaet mellom BFS og Grane har jeg aldri opplevd.

Da lagene gikk av banen hadde gjestene fra Arendal snudd resultatet fullstendi­g på hodet og kunne reise hjem med 6-5 seier.

Bfs-keeper Hans Kristian Hansen opplevde marerittet på naert hold. Foran ham gikk forsvaret helt i oppløsning. Fra det 18. til det 33. minutt i 2. omgang scoret Grane seks ganger, uten at keeper kunne lastes for noen av målene.

– Guttene sto og så på, og lot Granespill­erne få gjøre akkurat som de ville. Dette var helt utrolig å oppleve. Viljen til seriøs jobbing fantes ikke i denne perioden. Det virket som om spillerne var helt lammet, sa en skuffet «keeperhans» etter kampen.

Trener Steven Simonsen var også en slagen mann da han ruslet av banen etter kampen.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende. Forsvaret fikk panikk, og spilte med «hodet under armen» i en 15 minutters periode, og det utnyttet Grane til fulle. Jeg følte meg rimelig sikker på stillingen 5-0, men i fotball skal man tydeligvis ikke ta noen seier på forskudd, sa Bfs-treneren fra Lyngdal.

Bfs-spillerne klarte å komme til hektene etter den famøse Grane-kampen. Laget ble nummer to i 5. divisjon og rykket opp.

1998 var første Bfs-sesong, etter at naboklubbe­ne FIL, IK Borhaug og Spind IF valgte å slå sammen all voksenidre­tt.

Trond Kjørrefjor­d gikk målløs av banen mot Grane, men ble toppscorer i 1998 med 31 seriemål, fulgt av John Bekkeheien med 13 mål og Cato Kjørrefjor­d med 9 mål.

BFS stilte med dette laget mot Grane: Hans Kristian Hansen, Tom Grindland, Aage Bach jr, Rolf Oddvar Omland, Kjell Cato Jensen, Rune Larsen, Curt Kleppe, Henning Tønnessen, Cato Kjørrefjor­d, Trond Kjørrefjor­d, John Bekkeheien. Innbyttere: Erik Rydland, Drago Jakovljevi­c.