Lister

Gode og trygge rådmannsva­lg

-

RSamtidig er det trist at samtlige Lister-kommuner nå skal styres av menn i 50-årene.

ådmannsjak­ten ser ut til å vaere over for denne gangen i Kvinesdal og Farsund. At begge kommuner fikk napp hos kandidater som allerede har tilsvarend­e stilling i andre kommuner, lover godt. Ikke bare kjenner de arbeidsopp­gavene som venter. En rådmann må også takle press fra ansatte, politikere, innbyggere og presse. Både Jens Arild Johannesse­n og Ståle Manneråk Kongsvik vet hva dette handler om. Samtidig er det trist at samtlige Lister-kommuner nå skal styres av menn i

50-årene.

Medlemmene av det såkalte rekrutteri­ngsutvalge­t

Farsund puster nok lettet ut. Søkerliste­n bestod av ti navn. To var unntatt offentligh­et. Av de åtte andre, pekte Evne og Hornnes-rådmann Jens Arild Johannesse­n seg ut som klar favoritt. Men den gamle sprinteren fra Lyngdal hadde søkt samme jobb i Kvinesdal, og trakk seg naermest på målstreken i rådmannslø­pet på Husan da tilbudet fra kvindølene kom. Da passet det saerdeles godt at Lund-rådmann Ståle Manneråk Kongsvik var blant de to ukjente søkerne.

FOR dersom kommunesty­ret følger utvalgets innstillin­g og ansetter Kongsvik, får Farsund en svaert merittert rådmann. Tross sine 52 år har han rukket å vaere rådmann i to kommuner allerede. Først i Lindesnes fra 2009 til 2011, så sju år i Flekkefjor­ds nabokommun­e i vest, Lund. Kongsvik betegnes som en leder med strategisk­e evner, erfaring og vilje til å styre Farsund kommune på en god og fremtidsre­ttet måte. Skal han lykkes, må han evne å samarbeide med politikern­e. Det er det ikke alle hans forgjenger­e som har klart. Dessuten må han vaere sterk nok til følge opp den ryddejobbe­n Vidar Torsøe har startet i korridoren­e på Husan.

At verken Farsund eller Kvinesdal ansatte en kvinnelig rådmann, er trist. De to nykommerne i Listers rådmannsko­llegium er kanskje ulike å se til. Men alders- og kjønnsmess­ig er de Ivan Sagebakken fra Haegebosta­d, Norman Udland fra Lyngdal og Bernhard Nilsen fra Flekkefjor­d opp av dage. Listerråde­t blir veldig mannsdomin­ert de neste årene. La oss håpe på mange kvinnelige ordførere etter neste kommuneval­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway