Lister

Nå skal parkerings­syn derne tas Derne tas

Kommunen varsler flere kontroller Ber bilistene følge skiltingen

- Av Tom Arild Støle

Lyngdal kommune har intensiver­t jakten på bilistene som synder mot parkerings­reglene.

–Politikern­e har vedtatt at kommunen skal ha en parkerings­vakt. Vi har som en målsetting å vaere en trafikksik­ker kommune. Det er tretimersp­arkering i Lyngdal sentrum, og med tanke på trafikksik­kerheten er det viktig at folk parkerer riktig, sier enhetslede­r for tekniske tjenester i Lyngdal kommune, Zvezdana Malbasa til avisen Lister.

Flere gebyrer

De siste ukene har kommunens nye, uniformert­e trafikkbet­jent blitt en synlig del av bybildet i Lyngdal sentrum.

Den første tiden brukte trafikkbet­jenten sin arbeidstid i Lyngdal til å informere bilister om de gjeldende parkerings­reglene.

De siste ukene er det en rekke bilister som er blitt ilagt gebyrer for å ha syndet mot parkerings­reglene.

Trafikkbet­jenten selv ønsker ikke å la seg intervjue eller bli avbildet med gjenkjenne­lig ansikt i avisen. Til det forteller hun at belastning­en som er knyttet til jobben er for stor.

I store deler av Lyngdal sentrum er det kun lov til å parkere maksimum tre timer om gangen. Tretimersr­egelen ble innført av kommunesty­repolitike­rne så langt tilbake som i 2007. Bakgrunnen var at de folkevalgt­e ønsket å frigjøre sårt tiltrengte parkerings­plasser for handlende og besøkende. Den gangen var det et stort problem at folk som jobbet i sentrum opptok mange av parkerings­plassene.

Håndheving­en av tretimersr­egelen har det imidlertid vaert så som så med.

Fremover blir det andre boller, ifølge kommunens folk.

– I tillegg til at det blir økt kontrollvi­rksomhet i sentrum, vil det også bli gjennomfør­t kontroll av parkeringe­n ved skolene og i boligfelt, forklarer Malbasa.

Skilt

Kommunens trafikkbet­jent er ansatt i en deltidssti­lling. I tillegg til å vaere ansatt av Lyngdal kommune, jobber vedkommend­e også som trafikkbet­jent både i Farsund og i Flekkefjor­d.

–Inntektene fra gebyrene som skrives ut går til kommunen. Det er ikke tatt stilling til hvordan de skal brukes, sier Zvezdana Malbasa.

Pål Rønningen ble ansatt som trafikkbet­jent i Lyngdal kommune så langt tilbake som i 2010. Han jobber fortsatt innen enhet for tekniske tjenester, og er med på å organisere arbeidet rundt håndheving av kommunens parkerings­regler.

– De siste årene er ikke reglene blitt håndhevet så veldig aktivt. Folk som parkerer rundt om i Lyngdal sentrum parkerer stort sett lovlig, men noen av bilene står der kanskje litt lenge. Lyngdølene er nok blitt litt sløvere de siste årene, etter at reglene trådte i kraft, sier Rønningen.

Han oppfordrer bilistene til å følge skiltingen.

– Gjør man det, så skal det mye til før man gjør noe galt, sier han.

Rønningen, som selv er fra

Farsund, mener parkerings­kulturen i Lyngdal er ganske god, i alle fall sammenlign­et med nabobyen i vest.

– Nå skal man vaere forsiktig med å sammenlign­e med Farsund, men der er kulturen på et helt annet plan, uten at jeg ønsker å gå noe naermere inn på det, sier Rønningen.

På en konferanse i Oslo for en tid tilbake ble Farsund trukket fram blant verstingen­e når det kom til parkering.

– Der ble det sagt at i Farsund parkerte man ikke, man bare sluttet å kjøre, ler Rønningen spøkefullt.

 ??  ?? Lyngdal kommunes nye trafikkbet­jent er blitt ganske så synlig i bybildet den siste tiden. Kommunen ønsker nem mlig å intensiver­e jakten på dem som synder mot parkerings­reglene. Trafikkbet­jenten ønsker ikke å la seg avbilde med ansikt eller navn i avisen.
Lyngdal kommunes nye trafikkbet­jent er blitt ganske så synlig i bybildet den siste tiden. Kommunen ønsker nem mlig å intensiver­e jakten på dem som synder mot parkerings­reglene. Trafikkbet­jenten ønsker ikke å la seg avbilde med ansikt eller navn i avisen.
 ??  ?? Mandag denne uken var det flere som fikk gebyr for ikke å ha overholdt parkerings­bestemmels­ene.
Mandag denne uken var det flere som fikk gebyr for ikke å ha overholdt parkerings­bestemmels­ene.
 ??  ?? Innenfor visse soner i Lyngdal sentrum har man maksimum lov til å stå parkert på samme sted i tre timer.
Innenfor visse soner i Lyngdal sentrum har man maksimum lov til å stå parkert på samme sted i tre timer.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway