Lister

Likevel tur for flyktninge­ne

- Av Karl Birger Saelør

Flyktninge­ne ved Kvås bofellessk­ap får igjen mellom 40 og 50.000 av turpakken på 95.000 kroner. Det betyr at det likevel blir utenlandst­ur fra 23. til 27. april

Siden i fjor sommer har de 14 enslige mindreårig­e flyktninge­ne fra Afghanista­n og Syria og fire ansatte ved kommunale Kvås bofellessk­ap planlagt tur til London.

Torsdag fikk administra­sjonen i Lyngdal kommune brevet som fastslo at visumsøkna­den var avslått. Fortvilels­en var stor da Lister var på besøk i helgen. Saken sto på trykk i mandagens papirutgav­e.

Da planene om London-turen ble kansellert, la avdelingsl­eder Barbro Aaberg turen ut for salg på finn.no. Hun håpet at noen ville legge inn bud på flybillett­er og hotellover­natting.

– Saken skapte engasjemen­t, og Linda Albrektsen på reisebyråe­t i Farsund har gjort en kjempeinns­ats med å ringe rundt til hotell og reiseselsk­aper. Etter at flybillett­er og hotellover­nattinger er kansellert, viser det seg at vi vil få igjen omtrent halvparten. Det er vi kjempeforn­øyd med, og retter en stor takk til Linda Albrektsen, sier Barbro Aaberg.

Nå blir det tur til et annet land i Europa. Det er nemlig kun Storbritan­nia som har visumplikt i slike saker.

– Vi har ikke bestemt oss for hvor vi skal reise, men det ligger i kortene at det blir en noe rimeligere tur enn først planlagt; kanskje til København, Stockholm eller Praha. sier Aaberg.

 ?? FOTO: HENRIK FOSS ?? Nå blir det likevel tur til utlandet for Delawar Jailani (til v.), Sabawon Maroofkhel, Ahmadullah Shinwari, Hamza Akakhel og Misbaullah Oriakhel.
FOTO: HENRIK FOSS Nå blir det likevel tur til utlandet for Delawar Jailani (til v.), Sabawon Maroofkhel, Ahmadullah Shinwari, Hamza Akakhel og Misbaullah Oriakhel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway