Lister

Mimrekveld med bilder fra Lyngdal

- Av Tom Arild Støle

Austad historiela­g vil at flest mulig skal få se bilder fra Lyngdal fra 1950-tallet.

– Derfor gjentar vi suksessen fra i fjor høst, da vi samlet to fulle hus til mimrekveld, sier Gjert Caspersen i Austad historiela­g.

I OKTOBER I FJOR inviterte nemlig historiela­get til en tidsreise tilbake til 1950- og 1960-tallet, ved hjelp av gamle bilder, gjenstande­r og tidsriktig musikk fremført av Lyngdal-bandet Kuvadis på kultuhuset.

– Det var tydeligvis veldig populaert, og det var mange som ikke fikk tak i billetter. Derfor gjentar vi suksessen nå, denne gangen på grendehuse­t i Austad. Så 5. april blir det ny mimrekveld. Det blir mye av det samme opplegget som sist, men kanskje med litt flere bilder fra Austad denne gangen, forteller Caspersen.

Det er han som sammen med Sidsel Tønnessen skal presentere de gamle bildene, som for det meste er tatt av fotograf Sigurd Knutsen.

– Bildene har veldig god kvalitet. Det er alle slags bilder, fra dagligliv og arrangemen­ter til forskjelli­ge steder. Det er skjedd ganske store forandring­er i kommunen siden disse bildene ble tatt. I løpet av mimrekveld­en vil jeg anta at vi kommer til å presentere 40–50 bilder, sier Gjert Caspersen.

OGSÅ DENNE GANGEN skal Kuvadis opptre, med musikk fra 1950- og 1960-tallet. Det blir også utstilling av diverse gjenstande­r fra samme tidsepoke, og Austads gamle butikk vil holde åpen for anledninge­n.

– Folk er utrolig opptatt av gamle bilder. Vi legger av og til ut noen gamle bilder på ulike Facebook-grupper, og interessen er stor. Når vi for eksempel ber om tilbakemel­ding om tidspunkt, navn på personer som er avbildet og andre ting, er responsen enorm. Bilder uten navn har liten verdi, forteller Caspersen.

BILDESAMLI­NGEN etter Sigurd Knutsen er på rundt 2.000 bilder, fra hele kommunen. Caspersen har brukt utallige timer på å scanne både dem og andre gamle bilder som folk har i albumene sine.

– Det finnes utrolig mange artige bilder fra gamle dager i folks album rundt forbi, legger han til.

Caspersen forventer at salen på grendehuse­t blir full 5. april. Det betyr 120 solgte billetter.

 ?? FOTO: FOTOGRAF SIGURD KNUTSEN/ AUSTAD HISTORIELA­G, LYNGDAL ?? Røde Kors-uken i Austad i 1954.
FOTO: FOTOGRAF SIGURD KNUTSEN/ AUSTAD HISTORIELA­G, LYNGDAL Røde Kors-uken i Austad i 1954.
 ?? FOTO: FOTOGRAF SIGURD KNUTSEN / AUSTAD HISTORIELA­G, LYNGDAL ?? Alleen på 1950-tallet, det som i dag er Kirkeveien, eller Miljøgaten, forbi blant annet handelslag­et.
FOTO: FOTOGRAF SIGURD KNUTSEN / AUSTAD HISTORIELA­G, LYNGDAL Alleen på 1950-tallet, det som i dag er Kirkeveien, eller Miljøgaten, forbi blant annet handelslag­et.
 ?? FOTO: FOTOGRAF SIGURD KNUTSEN / AUSTAD HISTORIELA­G, LYNGDAL ?? 17. mai ved Kvås folkehøgsk­ole på 1950-tallet.
FOTO: FOTOGRAF SIGURD KNUTSEN / AUSTAD HISTORIELA­G, LYNGDAL 17. mai ved Kvås folkehøgsk­ole på 1950-tallet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway