Lister

Kjell André gir kvindølene håp

Kvinesdal frykter ikke nedrykk

- Av Lars Erik Larsen

– Han bør gjøre seg bemerket i 4. divisjon i år med de ferdighete­ne han har.

Det sier Kvinesdals spillende trener, Thomas Gilbertson, om det 16-årige (fyller 17 i mai) fotballtal­entet Kjell André Egeland som i vinter har startet hver eneste treningska­mp etter å ha imponert medspiller­e og trenere stort på trening.

–Han har vaert blant de beste på hver eneste trening. Det mangler litt på å få det ut i kamper. Får vi ut det som bor i ham, tror jeg vi får en av divisjonen­s beste spillere.

– Hva er det som er så spesielt med denne spilleren?

– Han har en teknikk som ingen andre er i naerheten av. Så mangler det litt på å score mål og skape målsjanser. Det er det vi jobber med nå, men jeg tror det handler mest om selvtillit.

– Teknisk begavet

Kvinesdal-spiss Steffan Klungland har også latt seg imponere av Egeland i vinter.

–Jeg tror knapt jeg har spilt sammen med en mer teknisk begavet fotballspi­ller enn Kjell André . Han må bare tørre å vise det i kamper også, for på trening gjør han stort sett som han vil.

Hovedperso­nen selv er enig med både Gilbertson og Klungland at han har mer å gå på i kampene.

–Det er mye mer intensivt i en kamp enn på en trening. Du blir mer sliten i en kamp, men målet er å få det ut i kampene også.

– Kan du ta divisjonen med storm, tross din unge alder?

– Det er opp til meg selv. Nivået er ikke skremmende.

Fri rolle

Ifølge Gilbertson kan Egeland fort få en fri rolle som offensiv midtbanesp­iller, om han tar sjansene han får. Bak ham vil Rolf Eikeland og Arne Røyland gjør grovjobben defensivt for midtbanesp­illerne.

– Begge er fra Kvinlaug og er nesten identiske fotballspi­llere. De jobber hardt og takler, så det kan godt hende at Kjell André får frie tøyler.

Viktig blir det også at Ulrik Svindland og Steffan Klungland fortsatte der de slapp i fjor og sørger for mål. I fjor endte duoen på 22 mål hver.

– Klarer en av de å havne på noe lignende, så skal vi vaere veldig godt fornøyd.

– Jeg tror ikke det blir like mange mange mål i år. Målet må vaere å havne på tosifret. Det er jeg nødt til å klare, selv om nivået er bedre i år, sier Klungland.

Tippet ned

Bettingsel­skapet Coolbet har tippet Kvinesdal rett ned i årets divisjon. Det tar ikke nattesøvne­n fra Kvinesdal-gjengen.

– Det er naturlig at alle lag som rykker opp blir tippet ned igjen, så vi bruker bare det som motivasjon. Målet vårt er å holde oss i divisjonen. Klarer vi å holde plassen et par år nå, kan vi begynne å hevde oss mer etterhvert, fordi det kommer opp noen gode generasjon­er om et par år, mener Gilbertson.

– Beholder vi plassen og vi vinner ett av lokaloppgj­ørene mot Flekkefjor­d, har det vaert en god sesong. Vi kan si det sånn, smiler Klungland.

For Rolf Eikeland blir det ekstra viktig å unngå nedrykk. Skulle han rykke ned med Kvinesdal, vil han oppleve å rykke ned med to ulike klubber på to år. I fjor spilte han på Haegebosta­d som måtte ta turen ned til 5. divisjon.

– Jeg tror vi vil slå godt fra oss i år.

– Så det blir ikke to nedrykk på to år på deg?

– Hehe, nei det blir det ikke!

 ??  ?? Kjell André Egeland scorer på trening.
Kjell André Egeland scorer på trening.
 ??  ?? Steffan Klungland (nummer to fra venstre) scoret 22 mål i fjor. I 4. divisjon vil han vaere fornøyd med alt over 10 scoringer.
Steffan Klungland (nummer to fra venstre) scoret 22 mål i fjor. I 4. divisjon vil han vaere fornøyd med alt over 10 scoringer.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway