Lister

Lyngdals rutine ble avgjørende

-

På bildet setter Cosmo Collett den endelige spikeren i Filkista. Lyngdals rutine ble avgjørende i lokaloppgj­øret mot FIL lørdag 13. juni 1987.

Rundt 800 tilskuere fikk se et jevnt og spennende lokaloppgj­ør på Lyngdal stadion. For første gang siden 1979 møttes de to rivalene i en seriekamp, og kampen var selvsagt omfattet med meget stor interesse og masse avisskrive­rier på forhånd.

Etter en jevn 1. omgang, var det FIL som hadde initiative­t i første halvpart av 2. omgang. Både Trond Saelør, Henry Bjørnestad og Jan Litland hadde store muligheter, men ballen ville ikke inn bak dyktige Atle Igland i hjemmelage­ts mål.

Mot slutten av kampen viste Lyngdal sin klasse. Etter 80 minutter kom ledermålet. Cosmo Collett slo en crossmål inn i feltet til Terje Tjøtta, som satte ballen i mål via fingertupp­ene til Filkeeper Halvor Sletta.

Seks minutter senere avgjorde Cosmo Collett kampen definitivt. Han kom seg fri inne i feltet, og etter litt klabb og babb skjøt han behersket i mål.

– Jeg mener vi vant fortjent. Vi avsluttet sterkt og fikk inn de avgjørende målene, men det er ingen grunn til å legge skjul på at FIL hadde en god periode i 2. omgang og lett kunne ha fått mål da, sa Lyngdals oppmann Edgar Christense­n etter kampen.

Også FILS trener Dag Sletten mente Lyngdal vant fortjent.

– Så lenge Lyngdal scorer og ikke vi, så er det greit nok at de vinner. På den annen side synes jeg guttene spilte så bra at de hadde fortjent poeng, sa Sletten.

Høstkampen i Kjørestad endte med 5-4 seier til Lyngdal. I denne kampen scoret Kenny Simonsen, Jan Kvinlaug, Terje Tjøtta, Jan Sanden og Alf Ljosland for Lyngdal, mens Henry Bjørnestad og Jan Litland scoret to mål hver for FIL.

Steven Simonsen ble toppscorer for Lyngdal med 8 mål denne sesongen, mens Henry Bjørnestad ble toppscorer for FIL med 23 mål.

Lyngdal hadde totalt sett en god sesong og med danske Torben Bjerre som trener ble laget nummer to i 5. divisjonsa­vdelingen og rykket opp til 4. divisjon.

FIL var nyopprykke­t etter å ha vunnet sin 6. divisjonsa­vdeling i 1986. Laget havnet til slutt som nummer seks etter å ha banket Søgne 7-3 og Risør 5-3 i de to siste seriekampe­ne.