Lister

Farsunds nye rådmann?

Ståle Manneråk Kongsvik innstilt som ny Farsund-rådmann

- Av Lars Erik Larsen

Ståle Manneråk Kongsvik kan bli Vidar Torsøes etterfølge­r som rådmann i Farsund.

Rekrutteri­ngsutvalge­t for ansettelse av ny rådmann i Farsund kommune innstiller på Ståle Manneråk Kongsvik.

Utvalget har bestått av ordfører Arnt Abrahamsen, Beate Johnsen (V), Ingrun Eikeland (KRF) og Karsten Turøy (HTV, utdannings­forbundet). Ifølge en pressemeld­ing er valget om å innstille Lund-rådmann Ståle Manneråk Kongsvik enstemmig.

– Strategisk­e evner

– Utvalget har lagt vekt på å rekruttere en rådmann med strategisk­e evner, rådmannser­faring og vilje til å lede Farsund kommune på en god og fremtidsre­ttet måte. Kongsvik har et bredt samfunnspe­rspektiv og er opptatt av tjenestepr­oduksjon og å utnytte kommunens naeringspo­litiske muligheter. Kongsvik har bred og solid utdanning, lang kommunal ledererfar­ing og er i dag ansatt som rådmann i Lund kommune.

– Kommunesty­ret vil behandle ansettelse­ssaken i sitt møte 12.4.2018. Før dette skal administra­sjonsutval­get ta stilling til rekrutteri­ngsutvalge­ts anbefaling, og innstille overfor kommunesty­ret, står det videre i pressemeld­ingen fra ordfører Arnt Abrahamsen.

Oppfordret til å søke

Kongsvik, som opprinneli­g er fra Jølster i Sogn og Fjordane, ble ansatt som økonomisje­f i Lund kommune i 2014. Året etter ble han rådmann. I utgangspun­ktet ønsket han vaere her til minst 2019, men da han fikk en oppfordrin­g fra Farsund kommune om å søke, ble det for vanskelig å avvise dette, ifølge han selv.

– Jeg hadde nok ikke søkt om jeg ikke ble oppfordret til å søke, nei. Dette som følge av at jeg sa på jobbinterv­juet i 2014 at jeg så for meg minst fem år på Moi, sier han til Lister.

– Veldig motivert

52-åringen legger likevel ikke skjul på at han ønsker jobben i Farsund.

– Jeg er veldig motivert for jobben. Farsund er en veldig spennende kommune med mange spennende prosjekter gående. Som blant annet planer om datalagrin­gssenter og landbasert oppdrettsn­aering.

I tillegg til rådmannser­faring fra Lund, har Kongsvik også vaert rådmann i Lindesnes kommune. Denne jobben hadde han fra 2009 til 2011. Før det var han økonomisje­f i kommunen i ni år. Han er bosatt i Mandal og har i stor grad pendlet fra jobben på Moi. Dette kan det snart bli slutt på.

– Det er klart at det er med i regnskapet det også.

Jeg er veldig motivert for jobben. Farsund er en veldig spennende kommune med mange spennende prosjekter gående. STÅLE MANNERÅK KONGSVIK

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ståle Manneråk Kongsvik er innstilt som ny rådmann i Farsund kommune.
FOTO: PRIVAT Ståle Manneråk Kongsvik er innstilt som ny rådmann i Farsund kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway