Lister

Ny aktør på gang

Satser på storstilt asfalterin­g i Lundevågen Mye tyder på at en ny aktør kan etablere seg i Lundevågen.

- Av Bjørn Hoel

–Jeg kan ikke si hvem dette er, både av konkurrans­ehensyn og av kontraktue­lle hensyn. Saken er heller ikke politisk behandlet, noe jeg håper vi får til i naermeste framtid, sier ordfører i Farsund Arnt Abrahamsen.

Ifølge kilder Lister har vaert i kontakt med dreier det seg ikke Amon som skulle produsere vindmøllef­undamenter - et tiltak som olje- og energimini­ster Terje Søviknes har bidratt til å blåse nytt liv i.

– Men det er en aktør som driver havnerelat­ert virksomhet. Det er alt jeg kan si nå, forklarer Abrahamsen.

Storstilt asfalterin­g

Under det siste møtet i havnestyre­t 20. mars ble man enige om å be administra­sjonen om å reasfalter­e, sette opp nye gatelys og legge ned fiberrør i Lundevågen for 1 million kroner i 2018. Dette kan ha sammenheng med at en ny aktør kan etablere seg her.

Oversikten over områder havnestyre­t ønsker å asfaltere er i første omgang på 25.000 kvadrat. Ifølge havnefogd Tom Egil Ravndal snakker vi om fiskemotta­ket, området ved Asco og kai 1, i tillegg til det som benevnes som Lundevågen sør. Man har i det minste planer om å asfaltere deler av dette.

Området som kalles Lundevågen nord ønsker havnestyre­t også å asfaltere, om pengene strekker til.

– Vi driver nå og lager anbudspapi­rer på dette og avhengig av prisnivået i innkommend­e anbud blir det tatt en avgjørelse på om vi tar alt eller ikke, sier havnefogd Tom Egil Ravndal.

I tillegg har private aktører indikert et samtidig asfalterin­gsbehov på mellom 7.000 og 10.000 kvadrat i Lundevågen.

– Vi håper at dette vil gi Lundevågen et sårt tiltrengt estetisk løft, med en samlet asfalterin­g på 35.000 kvadratmet­er, sier Ravndal.

Fiber

Ifølge saksutredn­ingen fra havnestyre­t fremgår det at det har dukket opp ønsker fra kunder om å investere mer for å få Lundevågen til å fremstå mer tiltalende og ikke kun reasfalter­e hull i veien, men å hel-asfaltere større områder. Det vil si å legge frem trekkerør for fiber til fremtidig trådløst nett i Lundevågen og å sette opp flere gatelys der dette mangler –på grunn av sikkerhete­n til havnebruke­rne.

Også fortau til myke trafikante­r er etterspurt, fremkommer det. Dette skal gjelde både havneareal tilknyttet kai og tilførsels­veien ned i havnen i Lundevågen.

Det er en aktør som driver havnerelat­ert virksomhet. Det er alt jeg kan si nå. ARNT ABRAHAMSEN

 ?? FOTO: FRODE BELSBY ?? Nye ting er på gang i Lundevågen i Farsund. Nå skal 25.000 kvadratmet­er asfalteres for å berede grunnen for nyetableri­ngen.
FOTO: FRODE BELSBY Nye ting er på gang i Lundevågen i Farsund. Nå skal 25.000 kvadratmet­er asfalteres for å berede grunnen for nyetableri­ngen.
 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Lundevågen kan vokse seg enda større.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Lundevågen kan vokse seg enda større.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway