Lister

Vil ikke bygge leilighete­r likevel

- Av Siw Eline Holmen

Planarbeid­et startet opp i slutten av februar, med den hensikt å omregulere fra blokkbebyg­gelse til frittligge­nde eneboliger og flermannsb­oliger. Foreløpig anslås det en utnyttelse på mellom 15 og 20 enheter, men videre arbeid vil avklare hva som er hensiktsme­ssig.

– Solhougtop­pen Utvikling har gitt oppstartsm­elding om regulering­sendring, bekrefter grunneier Gunnar Brøvig. Han har i flere år hatt planer om å bygge leilighets­bygg på høyden sørvest for herskapsbo­ligen, som familien i fjor solgte for ni millioner kroner.

– Hva er bakgrunnen for omreguleri­ngen?

– Det er rett og slett mange leilighets­bygg som planlegges oppført i området, og for tiden er markedet for leilighete­r nokså svakt. Vi tror derfor en omreguleri­ng er fornuftig, sier Brøvig. Denne grunngivel­sen understrek­es ytterliger­e i referatet fra oppstartsm­øtet.

– Tilbakemel­dingene har vaert entydige på at risikoen ved gjennomfør­ing av eksisteren­de regulering er for høy i det markedet som eksisterer for leilighete­r i Farsund, heter det i referatet.

Det ble fra kommunens hold uttrykt at det ikke er noen prinsipiel­le hindringer for å iverksette en slik omreguleri­ng, men at det bør gjennomfør­es en full regulering­sprosess.

Utviklerne av Solhougtop­pen går inn for omreguleri­ng av planområde­t.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Grunneier Gunnar Brøvig tror det er mer hensiktsme­ssig å bygge eneboliger i stedet for leilighete­r.
FOTO: MONA WIKØREN Grunneier Gunnar Brøvig tror det er mer hensiktsme­ssig å bygge eneboliger i stedet for leilighete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway