Lister

Rekordpåsk­e på fyret

Langfredag «slo» dronning-besøket

- Av Karl Birger Saelør

Daglig leder Pål Hals har all grunn til å vaere fornøyd med påska på fyret. Besøkstall­et på 3.694 fra palmesønda­g til og med 2. påskedag slår rekorden fra året før ettertrykk­elig.

– Tendensen er veldig bra; vi opplever jevnt stigende besøkstall fra år til år. Fremover vil vi jobbe for å gjøre tilbudet vårt enda bedre. Vi ønsker et utvidet mat-tilbud og også flere gave-artikler og souvenirer i kiosken. Til sommeren kommer vi til å satse på en egen iskiosk, sier Pål Hals.

636 flere

Besøkstall­et for 2017 var på 3.058, altså ble det en økning på 636 i år. For å lage ekstra moro for barna har man gjennom hele påsken plassert ut syv-åtte digre egg rundt omkring på området. Dette har vaert svaert så populaert blant de yngste; spesielt på langfredag.

– Vi plasserer ut syv-åtte egg med lapper oppi, så kan barna som finner eggene komme til kiosken og få premie. Dette har virkelig slått an, sier Pål Hals.

I år var besøket på langfredag 811; og det var faktisk mer enn på den lørdagen dronning Sonja var på besøk. Da ble det bokført 751.

– Vi har en mistanke om at tallet under dronning-besøket er for lavt, ettersom antall besøkende hopet seg opp foran telleappar­atet, men uansett er besøket på langfredag meget bra. I påska kommer folk for å se på rullestein­ene utenfor fyret; de vil også se havet og utsikten utover Listalande­t. I år har vi hatt mange besøkende fra andre steder i landet enn Lister; som rogalendin­ger og østlending­er. Om disse bor i hytter, er på besøk hos venner eller kjører på dagstur for å besøke fyret vet vi ikke, sier Pål Hals.

Fuglelivet og fuglestasj­onen er også viktig for helhetstil­budet på Lista fyr. Dette ønsker man å videreutvi­kle, spesielt rettet mot barn. At folk kan overnatte i en av fyrets to leilighete­r hører også med.

65.000

Totalt sett hadde Lista fyr 60.000 besøk gjennom hele året i fjor. I år regner Pål Hals med at tallet vil komme opp mot 65.000.

Også inntektene øker; fra 1 million kroner i fjor til ventelig 1,2 millioner i år.

 ?? FOTO: JAN QUIRINO C. HJELLE ?? Pål Hals kan bokføre solide besøkstall og godt kiosksalg på Lista fyr i påsken.
FOTO: JAN QUIRINO C. HJELLE Pål Hals kan bokføre solide besøkstall og godt kiosksalg på Lista fyr i påsken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway