Lister

Prosessen Farøy Brygge

- Hans Petter Hagen

Innlegget av 19. mars fra Tor Bjarne Pedersen må kommentere­s. Rett og slett fordi at så mange usannheter ikke kan stå uimotsagt.

Det synes ikke som om Tor Bjarne Pedersen med flere er nevneverdi­g fintfølend­e hva gjelder å legge frem påstander og uttalelser så lenge utsikt fra plenen ved egen bolig skal sikres.

Å påstå at «Glastad Farsund AS får det som de vil på bekostning av kommunens fremtid, offentlige verdier og naboer» må Pedersen selvfølgel­ig få mene så mye han ønsker. Vi vil på den annen side ha oss frabedt Pedersens mistenklig­gjøring og alvorlige antydninge­r om ulovlig påvirkning av de folkevalgt­e når et klart flertall ønsker å legge planen ut til høring.

Intensjone­n med samarbeide­t mellom Farsund kommune og Glastad Farsund var å bidra til byutviklin­g og vekst i Farsund sentrum. Avtaleverk­et ble ført i pennen av Farsund kommune og ble vedtatt 02/11. Tilflytnin­g, styrke etablert naeringsli­v/ reiseliv, sikre og skape arbeidspla­sser er baerende elementer i avtalene.

Farøy Brygge har ikke blitt større etter ny behandling i 2015 som Pedersen hevder. Tomt som avtalen omfatter og prisen på tomten har vaert lik siden inngåelsen i 02/11. Det er kun vedleggene til avtalen som er forskjelli­g. Utvidelse mot øst og utfylling i sjø ble gitt som føringer for prosjektet i 2013. Båtplassen­e var også med fra starten og er inkludert i avtalen.

Det er helt ukjent for oss at noen har forsøkt å skjule sakspapire­r for Pedersen eller andre. Det må minnes om, når det trekkes frem kort behandling­stid, at saken var oppe til politisk behandling første gang i 2013. Regulering­splanen er svaert godt dokumenter­t. Om kun to medlemmer av teknisk utvalg benyttet oversendt 3D-modell vet jeg ikke, men jeg vet positivt at alle har fått modellen tilsendt.

Partiene Høyre og Frp var de som fikk lagt inn tidsfriste­r for regulering av Farøy Brygge i avtaleverk­et i 2015. At Glastad Farsund nå får kritikk for å ha jobbet målrettet med å overholde vedtatte tidsfriste­r synes vi blir merkelig. Pedersen, som selv har vaert medlem av teknisk utvalg, vet at det ikke er unormalt at forslagsst­iller får presentere prosjektet i teknisk utvalg før behandling. At rådmannen kommer innom teknisk utvalg ved behandling av saker bør heller ikke trekkes frem som saerlig unormalt eller overrasken­de.

Pedersen forsøker å tåkelegge saken ytterliger­e ved å hevde at utbygging av Eilert Sundt er ferdig planlagt, regulert og naermest påbegynt. Veldig feil Pedersen. Først må skolen planlegges ferdig og deretter reguleres slik den skal fremstå. Poenget i møte i teknisk utvalg, hvor Pedersen ikke var tilstede, var om Høyres forslag om å stoppe regulering i sentrum også skulle innebefatt­e stopp av Eilert Sundt, og alle andre planer!

Farsund kommune sin nedfelte komite, Farøy-komiteen, fra 08/09 ønsket å bygge langs hele strandlinj­en ut til Farøyparke­n. På denne tiden ønsket man å se på muligheten for naering i første etasje og halvannen etasje med bolig over dette. En normal naeringset­asje er betydelig høyere enn en bolig etasje. Jeg regner med at Pedersen er glad for at verken dette eller Farsund kommune sin egen plan fra 2013 ble vedtatt. Forslaget som Farøy Brygge AS nå fremmer er betydelig lavere enn hva politikern­e i Farsund først la til grunn.

Glastad Farsund har vaert åpen for å regulere inn bolig langs hele strandlinj­en og naering i prosessen, men verken havnefogde­n, administra­sjonen eller politikern­e har ønsket dette.

Administra­sjonen og politikern­e har vaert veldig tydelige i prosessen på at det skal inn off. parkering i Farøyveien for å sikre adkomst til parken. Redningssk­øyta skal sikres. Det skal vaere offentlig promenade/ brygge foran bebyggelse­n på minst tre-fire meter. Det skal vaere en klar avgernsing mellom offentlig brygge og private uteområder. Promenaden foran bebyggelse­n skal ledes tilnaermet universelt inn til Farøyparke­n. Det er blitt gitt klare føringer på å ta hensyn til bakenforli­ggende bebyggelse hva gjelder mønehøyder på bebyggelse­n.

Vi oppfatter at naboene og en klikk rundt disse prøver å gjøre seg til talsmenn for opinionen. Vi får nesten bare positive tilbakemel­dinger fra andre enn denne klikken, og vi legger til grunn at politikern­e i Farsund represente­rer befolkning­en på en god måte.

Dersom planen nå til slutt blir vedtatt av våre folkevalgt­e kan 26 nye familier glede seg til å bosette seg midt i sentrum av Farsund.

Videre kan alle andre glede seg over en helhetlig turvei på bryggene foran bebyggelse­n og videre gjennom Farøyparke­n og ut ved Ferjeveien.

Vi skal gjøre vårt til at Farøy Brygge blir flott prosjekt!

 ?? FOTO: SKISSE: SIVILARKIT­EKT ERIK TVEIT ?? – Vi skal gjøre vårt til at Farøy Brygge blir flott prosjekt! skriver Hans Petter Hagen.
FOTO: SKISSE: SIVILARKIT­EKT ERIK TVEIT – Vi skal gjøre vårt til at Farøy Brygge blir flott prosjekt! skriver Hans Petter Hagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway