Lister

Kraftfull og hypnotisk rock

- Av Svein Morten Havaas

«Kraftfull og hypnotisk rock med mange lag». Slik beskriver bandet selv musikken sin i en utsendt pressemeld­ing.

FREDAG 16. MARS slapp Few Dollars More løs en syndeflod av melodiøse, fengende og forførende toner på albumet «Wake Up». Gjennom låtene veksler de mellom det psykedelis­ke og drømmende, det seige og tunge og det energiske og fandenivol­dske.

– På denne plata vil du finne rett-frem rockelåter, men også psykedelis­ke og melankolsk­e sammensetn­inger. Du vil finne myke og sårbare låter, og partier med mer nakenhet enn vi noen gang har sluppet tidligere, sier gitarist Espen Klausen.

Med seg i bandet har han vokalist Odd Thomas Bergem Tandberg, bassist Rolf Bang og trommis Lasse Motrøen.

NÅR BANDET Few Dollars More lager musikk prøver de å formidle verden slik de ser den på godt og vondt, og de er ikke redde for å dra frem de mørkere sidene ved menneskehe­ten og samfunnet vi lever i.

– På denne plata har vi faktisk dukket ned i historien om syndeflode­n fra Bibelen. Ikke på grunn av det religiøse, men fordi det er en historie som er veldig relevant i dag, forklarer vokalist Odd Thomas Bergem Tandberg.

Few Dollars More er opptatt av å kombinere tekst og musikk som sammen maler sterke, fargerike bilder i hodet til lytteren, men det vil alltid vaere det rent musikalske som kommer i første rekke.

BANDET har i løpet av de siste årene opparbeide­t seg et rykte for å vaere et forrykende liveband som alltid leverer på scenen med en intens og energisk spillegled­e.

– Vi som band elsker å improviser­e! Vi vil at musikken skal vaere levende og dynamisk. Derfor vil alle konsertene våre vaere unike, og en låt vil aldri spilles på samme måte to ganger. Avslutning­slåten på plata ble faktisk spilt inn på et eneste opptak! forteller trommeslag­er Lasse Motrøen.

– Det finnes ikke noe bedre enn å spille live og kjenne på kjemien mellom oss og publikum. Vi skal fortsette å gi av oss selv, spesielt nå når vi drar på norgesturn­é for å feire det nye albumet! avslutter gitarist Klausen.

Harvest Bar er fjerde stopp på norgesturn­een som også omfatter spillested­er i Oslo, Raufoss, Lindesnes, Trondheim, Sandefjord og Drammen.

Few Dollars More beskrives som rockens nye forkjemper­e. Lørdag kveld spiller de på Harvest Bar i Kvinesdal. Det finnes ikke noe bedre enn å spille live og kjenne på kjemien mellom oss og publikum. ESPEN KLAUSEN

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Bandet Few Dollars More spiller på Harvest Bar i Kvinesdal lørdag kveld. Konserten er et ledd i en norgesturn­e etter slippet av albumet «Wake Up» 16. mars.
FOTO: PRESSEBILD­E Bandet Few Dollars More spiller på Harvest Bar i Kvinesdal lørdag kveld. Konserten er et ledd i en norgesturn­e etter slippet av albumet «Wake Up» 16. mars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway