Lister

– God treningsvi­nter

FIL er klare for å kjempe i toppen

- Av Olav Hoel

Fil-trener Jostein Ekeland er fornøyd med det han har sett av laget i vinter, og forventer at laget kjemper i toppen i årets 5. divisjon.

– Det ser bra ut, og jeg føler vi er i rute. Vi har hatt en god treningsvi­nter med masse folk og gode treningsfo­rhold. Vi har også tatt vare på mange av de nye, unge talentene som har vaert hospitante­r. De eldre har også blitt bedre trent. Det har vaert mye fokus på det defensive, men utover sesongen nå skal vi fortsette og fokusere på det offensive og samhandlin­gen offensivt, sier Ekeland.

Comeback

En av de største signeringe­ne for klubben denne vinteren er at de har hentet inn Kim Andre Lauritsen, som har erfaring fra 2. divisjon med Vindbjart.

–Det er årets signering i 5. divisjon. Han har trent godt, og jeg forventer veldig mye av han. I tillegg er Ivan Jovic klar, noe som er et kjempeløft. Ellers har vi hentet inn blant annet Bo Andre Larsen (14), som er landslagss­piller på sitt alderstrin­n, og Jesper Ørner Pettersen (16) fra egne rekker, som har tatt store steg i vinter, sier Ekeland.

– Hvilke ambisjoner har dere for sesongen?

– Vi har ambisjoner om å gjøre det bedre enn vi gjorde i fjor da vi ble nummer tre. Klarer vi det, så har vi ihvertfall muligheten til å rykke opp, noe jeg føler er realistisk. Samtidig er det mange sterke lag, så dette er opp til spillerne og oss i trenerappa­ratet. Vi drar lasset sammen, og det er viktig, sier Ekeland.

Hard jobb

I vårt tabelltips tippes FIL på topp. Treneren tror laget må jobbe hardt for å oppnå dette tipset.

– Det kan bli interessan­te kamper. Vigør 2 rykket opp i fjor fra 6.- til 5. divisjon, et lag som har scoret over hundre mål to år på rad. Det er et kjem- pebra lag som hadde hevdet seg i 4. divisjon, men de kan ikke rykke opp til 4. divisjon så lenge A-laget deres er der. Ellers er det flere gode lag. Haegebosta­d er alltid farlige, så mitt tips er at de er det beste laget, sier Ekeland.

Fredag kveld serieåpner FIL borte mot Tigerberge­t, en kamp de ser frem til.

– Guttene er positive, og gleder seg til kamp. Tigerberge­t var et av de bedre hjemmelage­ne i fjor, så det blir en vanskelig kamp. Samtidig vet man egentlig aldri hva man får i Kristiansa­nd med masse studenter. Det kan vaere de har et kjempelag. Hver kamp vi spiller, så skal vi ta det 110 prosent seriøst. Vi skal aldri undervurde­re motstander­en, sier Ekeland.

 ?? FOTO: FIL ?? FILS A-lag samlet. Bak fra venstre: Hovedtrene­r Jostein Ekeland, Sindre Meringdal, Sindre Flåto (kaptein), Kim André Lauritsen, Ivan Jovic, Stian Tønnessen, Lars Bjørnar Skretting, Carl Joseph Egeland Anderson, Marius Bråthen, Morten Bråthen, Erlend Hadland, keepertren­er Johan Sverre Hansen, assistentt­rener Jan-eric Hole. Foran fra venstre: Helge Thorkildse­n, Håkon Torkildsen, Mikal Kjørrefjor­d, Bo Andre Larsen, Dani Alashoti, Viggo Tønnessen (visekaptei­n), Ole Kristian Fuglestad, Lars Gabrielsen, Josva James Andersen. Ikke til stede: assistentt­rener Joachim Buch, Rolf Midthassel, Håkon Holteberg, Jesper Ørner Pettersen, Karl Rødseth.
FOTO: FIL FILS A-lag samlet. Bak fra venstre: Hovedtrene­r Jostein Ekeland, Sindre Meringdal, Sindre Flåto (kaptein), Kim André Lauritsen, Ivan Jovic, Stian Tønnessen, Lars Bjørnar Skretting, Carl Joseph Egeland Anderson, Marius Bråthen, Morten Bråthen, Erlend Hadland, keepertren­er Johan Sverre Hansen, assistentt­rener Jan-eric Hole. Foran fra venstre: Helge Thorkildse­n, Håkon Torkildsen, Mikal Kjørrefjor­d, Bo Andre Larsen, Dani Alashoti, Viggo Tønnessen (visekaptei­n), Ole Kristian Fuglestad, Lars Gabrielsen, Josva James Andersen. Ikke til stede: assistentt­rener Joachim Buch, Rolf Midthassel, Håkon Holteberg, Jesper Ørner Pettersen, Karl Rødseth.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway