Lister

Røde Kors-huset pusses opp

- Av Karl Birger Saelør

Lista Røde Kors sitt hus på Knaben har behov for oppgraderi­ng; og skal i naer fremtid pusses opp for 150.000 kroner.

– Vi skal skifte kledning på tre vegger, skifte fire vinduer og legge på nye takplater, sier Leiftore Hellang, som er varamann til styret og initiativt­ager til at det legges opp til innsamling/ spleis på nettet.

– Noen av pengene er allerede avsatt på årets budsjett, men det vil bli søkt om støtte fra flere banker, fond, og lignende. Det resterende vil finansiere­s ved økt lån i banken. For å begrense lånebeløpe­t håper vi på god oppslutnin­g om spleisen, sier Hellang.

Planen er at kledningen skal rives på dugnad i løpet av pinsehelge­n.

– Da reiser vi opp 6-8 medlemmer, hvorav noen tar med seg hele eller deler av familien. Det skal også legges inn fiber, så fort snøen forsvinner. I den sammenheng skal den gamle tjukk-tv’en skiftes ut med en slankere og smartere TV. Å få på plass et skikkelig nettverk vil også gjøre det enklere for eksempel ved leteaksjon­er der man er avhengig av nettilgang for å skrive ut kart eller lignende, sier Hellang.

Huset brukes med ujevne mellomrom, av de forskjelli­ge avdelingen­e i Lista Røde Kors. Dette er hovedsakel­ig Barnas røde kors (BARK) og ungdommene i RØFF (Røde Kors Friluftsli­v og Førstehjel­p).

Huset, som Lista Røde Kors har disponert siden 1974 og eid siden 1979, leies også ut til andre lag og foreninger. Dette kan vaere Vest-agder Røde Kors, menigheter som har konfirmant­turer, korps, eller speidere.

 ??  ?? Leif Tore Hellang og Lista Røde Kors skal pusse opp huset på Knaben.
Leif Tore Hellang og Lista Røde Kors skal pusse opp huset på Knaben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway