Lister

Ikke småtteri

-

Da OL rullet over skjermene våre, heiet vi på våre menn og kvinner som tvang hver fiber i kroppen til å lystre og yte maksimalt. Tårer og gledesrop kunne høres fra nesten hver stue, og deres seier ble vår seier. Ja, årets OL i Pyeongchan­g ble tidenes beste OL for Norge! Det var ikke småtteri vi tok til oss fra medalje-bordet!

For den norske supporter-gjengen i sofaen var dette en helt gratis opptur. Men for våre idrettsutø­vere har den kostet alt. Ikke bare blodsmak i munnen og svette den dagen kamera er på – men alle dager gjennom hele året. År etter år. Et helt annerledes liv for å vaere best i verden.

Da Gud ble menneske var det ikke bare for å vinne seg en skare supportere. Gud ble menneske for å gi livet sitt for oss. En seier over døden som intet menneske kan skryte på seg av eget offer. Bare Jesus, som levde et helt annerledes liv, kunne vinne den seieren med sitt blod, sin svette og sine tårer. Og hans seier, er blitt min og din seier, så vi har all grunn til å juble!

Men det er ikke enden på visa. Tvert imot - dette er begynnelse­n!

«Følg meg!» sier Jesus. Han inviterer deg til å komme ut på banen og erfare Hans oppstandel­seskraft. Det er ikke en kraft som gjør deg til verdens beste skiløper eller fotballspi­ller –men en kraft som kan overvinne frykt, mismot, løgn, uvaner – ja, alt som vil røve fra deg det beste. Den er til hverdagsbr­uk. Den som går fra å vaere supporter til etterfølge­r – vil erfare den kraften.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway