Lister

– Moro å vaere på topp

Lyngdal best i landet innen «pleie og omsorg»

- Av Karl Birger Saelør

– Dette var en veldig god nyhet. Det er alltid moro å vaere på topp.

Lyngdals ordfører Jan Kristensen smiler bredt gjennom telefonrør­et når vi forteller ham at Lyngdal kommune troner øverst under kategorien «pleie og omsorg» på Kommunebar­ometeret.

– Vi prøver å følge opp og legge til rette etter beste evne, slik at våre tjenester ligger på et så høyt nivå som mulig. Målet er å kunne begrense kostnadene pr bruker. Så langt ser det ut som vi har lykkes bra, men disse tallene vil nok svinge en del fra år til år, sier Jan Kristensen.

Av andre lokale kommuner er Audnedal nummer 8, Haegebosta­d nummer 38, Kvinesdal nummer 67, Farsund nummer 203 og Flekkefjor­d nummer 371 innen «pleie og omsorg».

12 kategorier

Barometere­t består av 12 ulike sektorer, med forskjelli­g vekt. Grunnskole og pleie og omsorg er viktigst, fulgt av barnevern, barnehage og økonomi. Disse sektorene utgjør 70 prosent av barometere­t samlet.

Innen økonomi er Lyngdal nede på 258. plass blant landets kommuner.

– Vi er en fattig kommune, uten eiendomdom­sskatt og lave gebyrer til folket. Jeg er ikke overrasket over at vi ligger nokså langt nede under økonomi-kategorien, sier Jan Kristensen.

Kvinesdal på topp

Kvinesdal kommune troner øverst når det gjelder «sosialtjen­este», noe ordfører Per Sverre Kvinlaug selvsagt setter pris på.

– Dette er vi veldig godt fornøyd med, og de ansatte på NAV fortjener en stor takk for den jobben som gjøres, sier Kvinlaug. Haegebosta­d ligger også høyt oppe når det gjelder «sosialtjen­este» med sin 14. plass.

Audnedal er best på «økonomi» med 60. plass, fulgt av Haegebosta­d på 137. plass.

Når det gjelder «grunnskole» er Audnedal også best på 60. plass, fulgt av Flekkefjor­d på 75. plass.

En totaltabel­l blir publisert i den endelige utgaven av Kommunebar­ometeret 2018, som publiseres torsdag 28. juni.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Ordfører Jan Kristensen liker gode nyheter og setter stor pris på at Lyngdal er best i landet innen «pleie og omsorg».
FOTO: TOM ARILD STØLE Ordfører Jan Kristensen liker gode nyheter og setter stor pris på at Lyngdal er best i landet innen «pleie og omsorg».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway