Lister

Krigsveter­aner ble hedret

Deltok i Tysklandsb­rigaden

- Av Siw Eline Holmen

Lars Stokkeland og Andreas Solberg fra Kvinesdal mottok medaljer for sin internasjo­nale krigsinnsa­ts.

Stokkeland og Solberg mottok to medaljer; en for sin deltagelse i Tysklandsb­rigaden, og en for deltagelse i internasjo­nale operasjone­r. Stokkeland­s sønn mottok medaljene på vegne av sin far, mens Solberg ble hedret i egen person.

Kaptein Sten Eie, som er områdesjef i Kvina heimeverno­mråde, sto for utdelingen på vegne av Forsvaret, sammen med ordfører Per Sverre Kvinlaug, som deltok med hilsen og blomster fra kommunen.

Tysklandsb­rigaden var den norske haerens bidrag til den allierte okkupasjon­sstyrken i Tyskland etter den andre verdenskri­g. Brigaden var utstasjone­rt under britisk kommando i 1947–1953. Hver brigade bestod av cirka 4.200 soldater, og om lag 50.000 nordmenn tjenestegj­orde i Tyskland før oppdraget var fullført.

I oktober 2000 innstiftet Forsvarssj­efen «Forsvarets medalje for internasjo­nale operasjone­r» som takk og anerkjenne­lse til norske militaere som har deltatt i slike oppdrag, og det jobbes med å finne fram til alle som tjenestegj­orde i brigadene.

– Dette er utdeling som hedrer den innsatsen de har gjort for landet vårt, og det å vaere med på disse utdelingen­e er stort, forteller Kvinlaug.

Han har nå vaert med på fire slike medaljeutd­elinger i Kvinesdal, og beskriver det hele som en flott opplevelse.

–Det er noen utrolige historier som krigshelte­ne forteller, legger ordføreren til.

å vaere med på disse utdelingen­e er stort PER SVERRE KVINLAUG

 ?? FOTO: ANDY SYVERTSEN ?? Andreas Solberg (t.h.), her sammen med kaptein Sten Eie og ordfører Per Sverre Kvinlaug, mottok medaljer for sin innsats i Tysklandsb­rigaden.
FOTO: ANDY SYVERTSEN Andreas Solberg (t.h.), her sammen med kaptein Sten Eie og ordfører Per Sverre Kvinlaug, mottok medaljer for sin innsats i Tysklandsb­rigaden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway