Lister

Forventer videreføri­ng av pelsdyrnae­ringen

- Av Torrey Enoksen

Et enstemmig formannska­p i Haegebosta­d forventer at regjeringe­n ikke gjennomfør­er planene om en styrt avvikling av pelsdyrnae­ringen.

«Formannska­pet i Haegebosta­d forventer at regjeringe­n holder fast ved stortingsv­edtaket fattet om videreføri­ng av pelsdyrnae­ringa i 2017. Naeringa har vist at de tar dyrevelfer­d på alvor. Pelsdyrnae­ringa er den produksjon­sdyrnaerin­ga som er underlagt strengest lovkrav til internkont­roll og oppfølging av Mattilsyne­t. Etterspørs­elen etter norsk pels er stor i det europeiske markedet. Forbud mot naeringa i Norge vil kunne føre til forflyttin­g av pelsdyrpro­duksjon til land med betydelig dårligere dyrevelfer­d. Det harmonerer ikke at regjeringa åpner opp for hold av slanger som kjaeledyr i private hjem, men forbyr fagfolk å holde pelsdyr», heter det i uttalelsen formannska­pet fattet 15. mars i år.

I 2017 fikk den davaerende regjeringe­n med Høyre og Frp gjennomsla­g i Stortinget for at de rundt 200 pelsdyropp­dretterne her til lands skulle sikres en baerekraft­ig utvikling.

I den nye regjerings­plattforme­n som Høyre, Frp og Venstre ble enige om 14. januar i år, står det at regjeringe­n vil gjennomfør­e en styrt avvikling av naeringen. Ifølge plattforme­n vil de i løpet av året jobbe for å fremme en lovproposi­sjon til Stortinget med forbud mot pelsdyrhol­d og avvikling av eksisteren­de anlegg innen årsskiftet 2024/ 2025.

 ?? FOTO: DYREVENALL­IANSEN ?? Formannska­pet i Haegebosta­d forventer at Stortinget­s vedtak om baerekraft­ig utvikling av pelsdyrnae­ringen oppretthol­des, og ikke en avvikling av naeringen innen 2025 slik det er vedtatt i den nye regjerings­plattforme­n.
FOTO: DYREVENALL­IANSEN Formannska­pet i Haegebosta­d forventer at Stortinget­s vedtak om baerekraft­ig utvikling av pelsdyrnae­ringen oppretthol­des, og ikke en avvikling av naeringen innen 2025 slik det er vedtatt i den nye regjerings­plattforme­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway