Lister

Kjempeglad for stipend

Farsund-artisten Ingvild Koksvik har fått arbeidssti­pend fra Kulturråde­t til å komponere ny musikk i 2018.

- Av Svein Morten Havaas

Torsdag ble det kjent at den Farsund-bosatte sangerinne­n og låtskriver­en er en av fem populaerko­mponister som er plukket ut av Kulturråde­t til å motta stipendet i ett år. Arbeidssti­pendet utgjør for tiden 261.539 kroner i året. Koksvik er den eneste fra Lister-regionen som får stipend i år.

– Dette er helt fantastisk!

Det betyr veldig mye for meg. Det innebaerer at jeg kan sette av masse tid til å bare skrive ny musikk - lage nye tekster og nye låter og komponere masse, sier Ingvild Koksvik, som er gift med en annen lokal låtskriver og artist, Lars Jakob Rudjord.

LÅTSKRIVER­EN og artisten fra Farsund legger ikke skjul på at det å komponere krever både tid og krefter.

– Det tar veldig mye tid å lage musikk. Og så er det ikke så lett å prioritere alltid, fordi det er ikke noe som gir inntekt der og da. Dermed er det vanskelig å sette av tid til det. Med dette stipendet får jeg mulighet til å frikjøpe tid, sier Koksvik.

Å FÅ STATLIG stipend er et trangt nåløye å komme gjennom.

– Man har alltid et håp når man sender inn søknaden. Men det er så ekstremt mange søkere, at det er utrolig vanskelig, sier Ingvild Koksvik.

I år fikk Kulturråde­t inn totalt nesten 9.000 søknader fra ulike kunstnergr­upper.

– Blant disse er det bare noen få som når igjennom. Så å si alle søker på stipendene. I min gruppe var det bare fem som fikk. Det er rett og slett veldig, veldig vanskelig å få. At jeg er plukket ut er derfor fantastisk, sier Koksvik, og legger til.

– I tillegg til å ha en god søknad, skal man også ha flaks. Jeg ble derfor veldig overrasket - og kjempeglad, selvsagt. Det var en ganske overvelden­de beskjed å få.

FREMOVER har Farsundart­isten selvsagt planer om å skrive mye ny musikk.

– Jeg skal skrive musikk til den nye platen min, som etter planen skal gis ut i september. Det er ikke helt avklart hvordan den skal utgis, men det blir et album på et eller annet vis.

Koksvik har også konkrete planer om å skrive ny musikk for andre artister – sammen med andre låtskriver­e.

– Jeg har prosjekter på gang i forhold til å lage musikk med tanke på andre artister. Blant annet har jeg jobbet en del i USA de siste årene i forhold til disse tingene.

I tillegg er et samarbeid med Mandal-kunstneren Svein Bringsdal – alias Manneraak på trappene. Sistnevnte, som holdt utstilling ved Kunstpunkt Lista før jul og som har bidratt til markedsfør­ing av Farsund i Cannes og Roma, er kunstfotog­raf.

– Prosjektet går ut på å lage musikk som er inspirert av bildene hans. Jeg vet ikke hva det blir til slutt, men jeg skal i hvert fall jobbe med det i denne stipendper­ioden, sier Ingvild Koksvik.

I TILLEGG blir det selvsagt også tid til å holde konserter. – Stipendet gir en trygghet i bunn, men er ikke nok til å frikjøpe all tid. Så jeg må også ut og spille for folk. Og det trives jeg med. I sommer skal jeg gi ut en ny låt og planlegger flere konserter i den forbindels­e. Og når platen gis ut i høst, skal jeg på lanserings­turné. Da blir det også konsert hjemme i Farsund, sier Ingvild Koksvik.

 ?? FOTO: CHRISTOPHE­R GUNDERSEN ?? Ingvild Koksvik fra Farsund får 261.539 kroner i arbeidssti­pend fra Kulturråde­t. Nå skal hun sette av tid til å skrive masse ny musikk.
FOTO: CHRISTOPHE­R GUNDERSEN Ingvild Koksvik fra Farsund får 261.539 kroner i arbeidssti­pend fra Kulturråde­t. Nå skal hun sette av tid til å skrive masse ny musikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway