Lister

Visekveld med Spindsguda­n

Lørdag 14. april inviteres det til visekveld med duoen Spindsguda­n på Vigmostad bede- og grendehus på Lista.

- Av Svein Morten Havaas

Spindsguda­n består av tremenning­ene Steinar Reinertsen (24) på trekkspill og sang og Jarle Viken (27) på gitar og sang. Begge karene er fra Spind. Duoen startet sin karriere på et slektsstev­ne for X antall år siden.

Spindsguda­n har alt fra Sørlandsvi­ser, lokale viser, revyviser og kjente norske viser på repertoare­t.

For de fleste oppleves duoens konsept som nostalgi som er uventet å høre fra så unge personer. De formidler lokal historie og vekker til liv gamle viser fra kommunen. Spindsguda­n har på saerdeles kort tid vunnet publikums hjerter og har med sin iver, sitt humør og entusiasme fylt opp store og små forsamling­shus.

ETTER det nevnte slektstref­fet ble de to viseglade spindsgutt­ene spurt av Steinars mor om å spille på Farsund omsorgssen­ter. Derfra ballet det på seg.

– Det begynte vel stort sett med at vi er så heldige å ha besteforel­dre som kunne mange viser og regler som vi har hørt opp igjennom barndommen. Da Jarles farmor ble 80 år lurte vi på å laere oss disse gamle sangene og fremføre de i geburtsdag­en hennes. Og da morfaren min ble 80 laerte vi oss noen til, forteller Steinar Reinertsen.

AT SPINDSGUDA­N synger på dialekt kommer også fra besteforel­dregeneras­jonen.

– De prater veldig breit spindsk og det har også formet oss. Så vi har begge tviholdt på dialekten når vi har vaert ute i den store verden. Bestefar sier alltid: «Du må minnes haenne du kjeme frå», sier Reinertsen.

På lørdagens arrangemen­t er det lagt opp til mye humor og visesang og kanskje litt allsang. Det blir også salg av kaffe, brus og noe å bite i.

– Vi gleder oss veldig til denne kvelden, sier Eva Heskestad, på vegne av arrangøren­e i styret for bede- og grendehuse­t på Vigmostad.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Klare for visekveld på Vigmostad bede- og grendehus på Lista lørdag 14. april: Spindsguda­n Steinar Reinertsen (t.v.) og Jarle Viken.
FOTO: TORREY ENOKSEN Klare for visekveld på Vigmostad bede- og grendehus på Lista lørdag 14. april: Spindsguda­n Steinar Reinertsen (t.v.) og Jarle Viken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway