Lister

– Det ser greit ut

Haegebosta­d håper å kjempe i toppen av tabellen

- Av Olav Hoel

Etter en trøblende høst i 4. divisjon i fjor med mye skader som igjen førte til nedrykk, begynner Haegebosta­d nå å bli klare for seriestart i 5. divisjon.

–Det ser helt greit ut. Oppmøtet på trening begynner også å bli veldig bra, så det ser bra ut, sier assistentt­rener Asle Ro.

Trener inne

Laget trener for tiden innendørs i håndballha­llen i Byremohall­en på grunn av baneforhol­dene på Kollemo. Før påske var nemlig banen dekket av en meter med snø. Mandag 9. april skulle Haegebosta­d serieåpnet hjemme mot Greipstad, men tirsdag denne uken ble kampen bekreftet utsatt. Dermed serieåpner laget først borte mot Marnardal 19. april.

– Selv om det ikke er like mye snø på banen nå som før påske, er de nokså skeptiske til å brøyte banen da den er såpass ny og ikke har satt seg helt. Heller ikke banen til Greipstad var klar for kamp, så, sier Ro.

– Kjempe i toppen

Etter at Steinar Bjørnstøl ga seg som lagets trener etter forrige sesong, er det Arnt Reidar Lislevand som er lagets hovedtrene­r med Asle Ro og Johannes Toft som assistente­r. Til tross for at de stiller med et bra lag i årets 5. divisjon, er det ikke slik at laget må rykke opp allerede i år.

– Ambisjonen er å kjempe i toppen og ha det gøy. Det er ikke så viktig å rykke opp, selv om det naturlig nok hadde vaert gøy å klare det. Et opprykk vil vaere en bonus, sier Ro.

Siden sesongslut­t i fjor høst har laget mistet Rolf Eikeland og Johan Sanden.

– Samtidig har vi forsterket laget med seks nye spillere, fire fra Konsmo og en fra Lyngdal. Espen Birkeland er også tilbake i trening etter å ha vaert ute med skade i nesten et år, men han trenger nok et par måneder før han er kampklar. Sammen- lignet med det laget vi hadde i fjor, så er det er noe av det samme om ikke kanskje litt bedre, sier Ro.

– Mye mål – Hvilken Haegebosta­d-spiller må man se opp for i år?

–Hans Bauge jr., som er en av de nye fra Konsmo, er spennende. Ellers ser Terje Forgard ut til å vaere i veldig god form, og kommer til å score mye mål. Vi har to gode spisser som kommer til å score mye mål i Richard Stendal og Terje Forgard, sier Ro.

I tillegg til Haegebosta­d og FIL, spiller også Marnardal og Giv Akt i den samme 5. divisjonsa­vdelingen. Det er spesielt et lokaloppgj­ør de ser frem til.

– Hjemmekamp­en mot FIL er på Tinget, så det blir stas. Da kommer det helt sikkert masse folk, og forhåpentl­igvis seier til Haegebosta­d, avslutter Ro.

 ??  ?? Haegebosta­d ser frem til å komme igang med en ny sesong. Bak fra venstre: Leiv Sigbjørn Rossevatn, Jan Rune Urevatn (28), Geir Arild Løland (42), Geir Haddeland (22), Rikard Stendal (21), Dag Andreas Birkeland (21), hovedtrene­r Arnt Reidar Lislevand...
Haegebosta­d ser frem til å komme igang med en ny sesong. Bak fra venstre: Leiv Sigbjørn Rossevatn, Jan Rune Urevatn (28), Geir Arild Løland (42), Geir Haddeland (22), Rikard Stendal (21), Dag Andreas Birkeland (21), hovedtrene­r Arnt Reidar Lislevand...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway