Lister

Ikke gi opp!

-

I vår tid kan små sekunders venting få oss til trampe i frustrasjo­n eller gi opp. Tenk bare hvordan internett virket for 20 år siden. Hvis internett, av ymse årsaker, skulle opptre i samme tempo idag, ville det forårsake et ras av konsekvens­er, alt fra følelsesla­det uttrykk til tekniske fagpersone­r som rykker ut for å finne årsaken til langsomhet­en. Ingen av oss ofrer en tanke på det utrolige – at signaler sendes rundt om i hele verden gjennom et nettverk av datamaskin­er bygd opp gjennom kabler.

Kjappe resultater, kjappe svar – ellers holder vi ikke ut.

Men Bibelen laerer oss oss at utholdenhe­t er en dyd, en åndelig disiplin som holdes svaert høyt. Utholdenhe­t er prisen vi må betale for de mest verdifulle ting i livet. Alt som har verdi, blir til over tid. Et godt eksempel er kjaerlighe­t. Misforståt­t kjaerlighe­t er den spontane følelsen av begjaer som kan vekkes i et øyeblikk. Den handler om meg selv og hva jeg vil ha. Men ekte kjaerlighe­t er å gi seg selv helt til en annen, og kunne holde ut når man må vente på respons. Utholdenhe­t er en del av kjaerlighe­tens vesen.

Når Jesus laerer oss å be, vektlegger han utholdenhe­t som en av de viktigste egenskaper.

Snarveisme­ntaliteten røver fra oss de beste bønnesvare­ne fordi vi gir opp så lett. Verken Gud, Satan eller mennesker lar seg kommandere gjennom korte, snertne bønner. Guds gode vilje møter et hav av åndelig og menneskeli­g motstand i denne verden, derfor er min oppmuntrin­g til deg: Ikke gi opp!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway