Lister

Lover kveld med trøkk i

Hele kvelden fredag 13. april er viet til gospelmusi­kk i Lyngdal kirkesente­r når Lyngdal gospelkor får besøk av sine kolleger fra Sandnes.

- Av Svein Morten Havaas

Det loves full trøkk hele kvelden når Lyngdal gospelkor får besøk av Sandnes gospelkor fredag.

Lyngdal gospelkor og Sandnes gospelkor vil sammen skape en helaftens gospelkons­ert på førstnevnt­es hjemmebane. Arrangøren­e lover en kveld med full trøkk og mye sangglede.

– For en tid tilbake fikk jeg telefon fra Sandnes gospelkor, de holdt på å planlegge en sørlandstu­rné og ville gjerne komme til Lyngdal og gjøre en konsert sammen med oss. Det syns vi var veldig gøy, og ville selvfølgel­ig vaere med på det, sier dirigent for Lyngdal gospelkor, Anne-margrethe Storaker.

LYNGDAL gospelkor består for tiden av rundt 45 medlemmer fra Lyngdal, Haegebosta­d, Mandal og Lindesnes. Koret ble startet for halvannet år siden, og i løpet av denne tiden har de hatt flere utsolgte konserter, blant dem et par sammen med Samuel Ljungbladh og Ole Børud.

Koret stilte tidligere i vår også mannssterk­e opp på Sangfesten gospelfest­ival i Flekkefjor­d.

– Vi har funnet fram litt «gammelt» og litt nytt materiale som vi har øvd på i vår, og noe har vi også fått med oss fra Sangfesten gospelfest­ival i Flekkefjor­d som vi deltok på i mars. Det blir en god mix av uptempo-godgospel og ballader, nytt og gammelt, skandinavi­sk, britisk og amerikansk gospelmusi­kk. Vi satser på stinn brakke og god stemning! sier dirigent Storaker.

DIRIGENTEN gleder seg ekstra til fredagens konsert av en helt spesiell årsak.

– Det som blir ekstra gøy for oss denne kvelden, er å innvie vårt nye mikrofonan­legg som vi har samlet inn penger til siden oppstarten vår for halvannet år siden. Nå er det endelig på plass, og det har vaert etterlengt­et, sier Annemargre­the Storaker.

Hun og koret blir denne gangen godt hjulpet av det hun selv beskriver som et «strålende band» bestående av Emmanuel Waldron på piano, Erlend Haddeland på gitar,

Jan Kristian Hananger på bass og Jan Terje Aas på trommer. De tre sistnevnte er lokale krefter fra Lyngdal.

– Emmanuel Waldron, som vi har med oss på piano, er en kjent gospel- og jazzartist fra London. Han og familien bosatte seg i Flekkefjor­d for få år siden, og jobber som musikalsk ansvarlige i Flekkefjor­d metodistki­rke. Han og kona Ruth driver blant annet Sangfesten. Emmanuel er en kjent artist og har utgitt flere album. Han har nå i mars kommet med nytt materiale. Vi får et innslag fra han i konserten, opplyser Storaker. SANDNES gospelkor, som skal videre til Kristiansa­nd og holde konsert der lørdag, består av rundt 50 sangere. Koret har holdt det gående siden 2011. I likhet med Lyngdal gospelkor har de også hatt både egne konserter og samarbeid med ulike artister som Ljungblahd, Børud og nylig Angela Primm og Elsa Harris fra USA. Sandnes gospelkor stiller med eget band.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Lyngdal gospelkor – med dirigent Anne-margrethe Storaker i spissen – holder konsert sammen med Sandnes gospelkor i Lyngdal kirkesente­r fredag 13. april.
FOTO: TORREY ENOKSEN Lyngdal gospelkor – med dirigent Anne-margrethe Storaker i spissen – holder konsert sammen med Sandnes gospelkor i Lyngdal kirkesente­r fredag 13. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway