Lister

Stormberg-gründeren utfordrer Lister-kommunene

Kommunene må bli flinkere til å ta inn personer som har havnet utenfor arbeidsmar­kedet.

-

Dét mener Stormberg-gründeren Steinar J. Olsen. Han mener fem prosent av arbeidssty­rken i en kommunal virksomhet bør vaere personer som har havnet utenfor arbeidsliv­et.

– Det er viktig at kommunene ikke bare legger til rette med planer og snakker om viktighete­n av et inkluderen­de arbeidsliv. Det er viktig at kommunene er sitt ansvar bevisst som arbeidsgiv­ere. Og at de som arbeidsgiv­ere bør sette som målsetting at de skal rekruttere mennesker som har hull i Cven, som har slitt med å komme inn på arbeidsmar­kedet, sier Steinar J. Olsen.

Med politikere og representa­nter fra ulike etater og institusjo­ner i Lister i salen, var Olsen en av hovedtaler­ne under Listerråde­ts temamøte om levekår i landsdelen.

I de seks Lister-kommunene, i tillegg til Audnedal som blir en del av Lyngdal etter 1. januar 2020, er det i dag registrert til sammen 136 personer under 30 år som mottar uføretrygd. Mange av disse menneskene ønsker å arbeide, men mangler formell kompetanse. Andre igjen sliter med rus- eller psykiske problemer. Det er disse personene Olsen mener det offentlige må bli flinkere å gi muligheter til. Gjennom et brev til samtlige 30 ordførere i Vest- og Aust-agder, utfordrer han det offentlige til å gi dem som har havnet utenfor arbeidsliv­et en ny sjanse.

 ??  ?? Stormberg-gründer Steinar J. Olsen mener det private og det offentlige arbeidsliv­et må bli flinkere til å inkludere personer som sliter med å komme inn i arbeidsliv­et.
Stormberg-gründer Steinar J. Olsen mener det private og det offentlige arbeidsliv­et må bli flinkere til å inkludere personer som sliter med å komme inn i arbeidsliv­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway