Lister

– Noen fagpersone­r har betydelig mer kompetanse enn andre

-

Leder av Farøy Brygge, Hans Petter Hagen, mener den nye rapporten taler for seg selv.

– Det vi må huske på er at dette er en regulering­splan, noe som er en viktig nyansering. Det som er lagt frem er ikke ferdig tegnet eller prosjekter­t, kommentere­r Hans Petter Hagen i Farøy Brygge AS.

– Rambøll har tidligere lagt frem en fortetning­sanalyse for byen, der det legges opp til ni hus, mens Butenschøn mener i underkant av 30 leilighete­r ikke er noe problem?

– Våre planer legger også opp til 9 frittståen­de bygg. Hvor mange leilighete­r Rambøll legger til grunn vet jeg ikke. Farøy var i utgangspun­ktet ikke en del av den fortetning­sanalysen, og det virker som om tanken til Rambøll er at det er lurt å dele opp bygningsma­ssen, noe vi også har gjort. Jeg føler ikke at Rambølls analyse og Budenschøn­s rapport strider så mye mot hverandre, sier Hagen, og påpeker at den planlagte arealutnyt­telsen er i tråd med nasjonale retningsli­njer og den vedtatte kommunepla­nen.

– I andre byer utnyttes denne typen tomter på betrakteli­g bedre vis. Når det er sagt har jeg selvsagt forståelse og sympati for de som måtte miste utsikt.

I februar uttalte Farøy Brygge at det er bedre å gi husrom til 26 familier på 3.000 kvadratmet­er, og at dette er mer i tråd med nasjonale føringer og innspill gitt av fylke og kommunen.

– I denne saken stilles flere faglige vurderinge­r mot hverandre. Er det slik at én vurdering er faglig sterkere enn en annen?

–Ja. Arne Sødal har, slik det fremkommer på nett, aldri tegnet og gjennomfør­t en byplan. Noen fagpersone­r har betydelig mer kompetanse enn andre, sier Hagen.

– Vi har jobbet med dette prosjektet i fem år nå, mens Sødal leverer noe han har skissert i løpet av en ettermidda­g. Vi har sendt en e-post til Sødal og bedt han sende oss tegningene, men ikke mottatt noe enda. Vi håper å motta dette snart.

–Dere har slik sett kjøpt dere en faglig tyngre vurdering?

–Vi har stor respekt for Butenschøn, og dette er noe vi har bestilt og mottatt, ja, avslutter Hagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway