Lister

Smuglet 644 liter brennevin

- Av Åse Astri Bakka

En 48 år gammel flekkefjae­ring har innrømmet smugling 644 liter brennevin, 47,52 liter øl, 0,7 liter vin og 0,25 kilo tobakk fra Sverige.

Mannen ble tatt av tollerne på den gamle Svinesund-broen i Halden torsdag 4. mai i fjor. Han passerte på grønt deklarasjo­nsfelt med smuglervar­ene i bagasjen, men ble stoppet og tatt.

Politiet mener den samlede avgiftsunn­dragelse han har gjort seg skyldige i, er på 246.782 kroner.

Saken som ble tatt opp som tilsåelses­dom i Lister tingrett torsdag. Siktede ga da en uforbehold­en tilståelse.

– Sterke allmennpre­ventive hensyn tilsier at det ved en så stor avgiftsunn­dragelse som her tett opp mot 250.000 kroner bør reageres strengt. Det gjelder unndragels­e av midler som skulle ha kommet fellesskap­et til gode, heter det i dommen.

Ifølge rettspraks­is skal det reageres med en kortere ubetinget fengselsst­raff. I formildend­e retning ble det påpekt at mannen har tilstått.

Retten kom fram til at passende straff er 45 dager i fengsel. Hadde han ikke tilstått, så hadde han fått fengsel i 60 dager. I tillegg ble smuglervar­ene inndratt til fordel for statskasse­n. Domfelte vedtok dommen.

Dommer i saken var sorenskriv­er Tor Tønnessen.

Smugler-siktet ga en uforbehold­en tilståelse i retten. Hadde han ikke gjort dét, så hadde fengselsst­raffen blitt 15 dager lenger.

 ?? FOTO: JOHANNES HAUGAN, SAMFOTO/ SCANPIX ?? Det var på den gamle Svinesund-broen i Halden at flekkefjae­ringen (48) ble tatt for smugling.
FOTO: JOHANNES HAUGAN, SAMFOTO/ SCANPIX Det var på den gamle Svinesund-broen i Halden at flekkefjae­ringen (48) ble tatt for smugling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway