Lister

Koster å kjøre uten gyldig førerkort

- Av Vidar Falkum

Sju førere må ut med til sammen 76.000 kroner for å ha kjørt uten gyldig førerkort.

Politimest­eren i Agder har nylig sendt ut forelegg til fem menn og to kvinner etter ulike førerkort-hendelser i Listertraf­ikken.

En mann fra Finsland må ut med 20.000 kroner etter at han ble stoppet to ganger - den ene gangen i Audnedal - uten å vaere i besittelse av gyldig førerkort for personbile­n han førte.

En kvinne (45) fra Farsund er ilagt en bot på 15.000 kroner for å ha blitt stoppet i både Vanse og Lyngdal uten gyldig førerkort. Innbakt i straffen ligger at hun en annen gang lånte ut bilen til en annen, vedkommend­e hadde heller ikke gyldig sertifikat. Kvinnen ble også tatt med fem gram hasj.

En kvindøl (50) må betale 12.000 til statskasse­n etter å ha bli stoppet i bil i Kvinesdal to ganger på tre dager - uten gyldig førerkort.

Tre førere er ilagt hver sin bot på 8.000 kroner og fratatt retten til å skaffe seg førerkort i seks måneder etter at de alle ble tatt uten gyldig sertifikat. Det gjelder en mann fra Audnedal, som ble stoppet i hjemkommun­en. Også en mann (49) fra Kvinesdal tatt i Flekkefjor­d og en farsundskv­inne (32) tatt i Farsund, har fått samme reaksjon.

En sandnesman­n ble stoppet i Lyngdal mens han hadde en tilhenger på bilen. Det viste seg at han ikke hadde gyldig førerkort for denne hengeren. Det kostet mannen 5.000 kroner.

 ?? FOTO: BØRGE SANDNES, SCANSTOCKP­HOTO ?? Mange bøtelegges for å kjøre uten gyldig førerkort.
FOTO: BØRGE SANDNES, SCANSTOCKP­HOTO Mange bøtelegges for å kjøre uten gyldig førerkort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway