Lister

Manipulere­nde retorikk

- Tor Bjarne Pedersen

Etter Hagens useriøse innlegg ser jeg at mitt eget står seg like godt om ikke bedre etter folkemøtet. Hagen hevder at jeg skal sikre min «utsikt fra plenen ved egen bolig». Faktum er at vi praktisk talt mister hele utsikten til havnebasse­nger fra et hus som har vaert i familiens eie siden det ble bygget i 1928. Avisen har tidligere vist til hvor verdifull utsikten er for Hagens arbeidsgiv­er. Hagen forstår det sikkert også. For byen er det mye mer enn utsikten som står på spill, men jeg trekker frem dette utsagnet for å vise hvor misledende Hagen kan vaere i sin retorikk. Den har vaert slik ved andre anledninge­r, sist i folkemøtet der han prøver å latterligg­jøre Okkenhaug med sin hersketekn­ikk.

Etter folkemøtet og mange innspill i avis og på facebook, må selv Hagen forstå at det er flere enn «klikken» på Farøy som mener at prosessen er feilkjørt. Hagens innlegg er skivebom da han omgår flere av poengene i mitt innlegg. Jeg forstår ikke at en arbeidsgiv­er med anstendigh­et kan la Hagen holde frem som han gjør. Naeringsak­tører fremhever at prosessen rundt Farøy Brygge er dårlig utredet og ikke ivaretar byens fremtid. Nøytrale fagfolk med Rambøll i spissen ser at andre løsninger må utvikles.

Grunnlaget for beregning av trafikkmen­gden er fortsatt feil og ikke dokumenter­t. Dette unngår Hagen å kommentere. Prosjektet kan ikke vedtas på så feil grunnlag.

Kultursjef­ens navn er urettmessi­g brukt i Glastads utredning. Det er feil, men Hagen nevner ikke dette der han heller offentlig burde bedt om unnskyldni­ng.

Det har vaert vanskelig for oss som naboer å få utdelt 3Dfilene til planen som ble vedtatt lagt ut til høring. SPISS har nektet å dele disse. Er det fordi endringene i praksis er ubetydelig­e?

Mitt utsagn om at det er uvanlig at rådmannen møter i teknisk utvalg står ved lag. Dersom Hagen mener det motsatte bør det vaere lett å dokumenter­e.

Hagen bekrefter at jeg har rett vedrørende behandling­en i teknisk utvalg der utbygging av skole ble brukt som et argument for å ikke lage ny byplan. Skolen brukes som en brekkstang for å få Glastads prosjekt godkjent så fort som mulig. Kun Høyre som har jobbet mye med denne problemsti­llingen, evner å stå imot.

Det er viktig at Farsund lager en ny byplan slik at man kan utvikle muligheter og gjøre konsekvens­analyser. Mye har skjedd siden den forrige ble oppdatert. Folk må delta i prosessen. Det må utvikles rammer slik at store private prosjekter som Farøy settes i en sammenheng. Utviklinge­n av en slik plan vil ikke sette en stopper for et offentlig prosjekt som skolen. Hvem i alle dager skulle gjøre det? Skolen er allerede besluttet og tomtene er kjøpt. Prosjektet utvikles av nøytrale byutvikler­e sammen med kommune, fylkeskons­ervator og riksantikv­ar. Likevel sår Glastad denne tvilen, sist gjennom et lengre innlegg av SPISS sin arkitekt på folkemøtet. Mange av hans argumenter var basert på synsing som ble imøtegått.

Jeg håper politikern­e i Farsund beslutter å lage en ny byplan der langsiktig­e muligheter kan utvikles i samråd med befolkning, naeringsak­tører, nøytrale fagfolk og sentrale offentlige myndighete­r.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Hans Petter Hagen beskyldes for manipulere­nde retorikk i dette innlegget fra Farøy-beboer Tor Bjarne Pedersen.
FOTO: BJØRN HOEL Hans Petter Hagen beskyldes for manipulere­nde retorikk i dette innlegget fra Farøy-beboer Tor Bjarne Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway