Lister

En kveld med Dylan-låter

Kvindølen Tor Arve Barøy elsker Bob Dylan og hans låter. Torsdag kveld deler han av denne kjaerlighe­ten med publikum på Bryggerhus­et.

- Av Svein Morten Havaas

Det blir en helaften med Bob Dylans låter fremført av den dyktige, lokale sangeren og gitaristen Barøy. Alt vevd sammen med en rød tråd av historier om fredsprisv­innerens låter, ulike perioder og hendelser i karrieren fra starten og frem til i dag. TOR ARVE Barøy har jobbet aktivt som musiker i Lister-regionen siden tidlig på 2000-tallet. En av hovedinspi­rasjonskil­dene til at han aktivt jobber med musikk, er nettopp Bob Dylan. Både låtene, musikerne i bandet hans, og lyden av Bob Dylans stemme er blant tingene som både først fascinerte ham, og gjør at han fremdeles er en stor entusiast.

Barøy har jobbet med musikk i mange sjangere, både bluegrass, country, gospel, jazz, rock, pop og en og annen hardrocklå­t. Han har, inspirert i stor grad av Dylans musikere, utvidet fra å vaere gitarist, til å bli multiinstr­umentalist.

Opp igjennom årene, har kvindølen spilt mange av Dylans låter. Det er en tendens til at Dylans låtmateria­le dukker opp i mange og varierte sjangere.

BARØY har lenge hatt en ambisjon om å gjøre noen konserter basert utelukkend­e på Dylans låtkatalog, og 1. april i fjor gjorde han for første gang en konsert på Bryggerhus­et i Kvinesdal.

Det var en positiv overraskel­se at interessen var kjempestor. Konserten var utsolgt, og det ble likevel solgt enda flere billetter i døra utover kvelden.

I juni i fjor ble Barøy invitert til å fremføre konserten på Kaffebørse­n i Flekkefjor­d i regi av Flekkefjor­d viseklubb.(viser & lyrikk). Konserten ble også booket inn på Nordberg Fort på Lista i august i fjor.

Dylans karriere og låtkatalog er innholdsri­k og variert, og den største utfordring­en ligger i å velge vekk låter. Låtutvalge­t som blir presentert represente­rer Dylans karriere fra starten tidlig på 60-tallet, og frem til nå. Både sanger som er kjent som Bob Dylan-låter, og sanger det ikke er fullt så kjent at han har skrevet.

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Tor Arve Barøy presentere­r en helaften med Bob Dylans låter og forteller om hans liv på Bryggerhus­et i Kvinesdal torsdag 12. april.
FOTO: PRESSEBILD­E Tor Arve Barøy presentere­r en helaften med Bob Dylans låter og forteller om hans liv på Bryggerhus­et i Kvinesdal torsdag 12. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway