Lister

Ønsker squash-hall

Scenen i Listahalle­n kan bli bygd om

- Av Karl Birger Saelør

I en orienterin­g til kommunesty­ret lanserer kultursjef Inge Eikeland tanken om å bygge om scenen i Listahalle­n til squashhall.

Bakgrunnen for orienterin­gen er at Høyres Edmund Stave under budsjettbe­handlingen i desember fremmet forslag om det kom en sak til kommunesty­ret der det blir gitt en grundig gjennomgan­g av status for Listahalle­n, og hvordan hallen kan opprustes og videreutvi­kles.

–En mindre ombygging som kunne vaere bra både for folkegelse og bolyst, er å bygge om scenen i Listahalle­n til squashhall. Scenen slik den er i dag blir i svaert liten grad brukt. Ved å kle igjen åpningen mot flerbruksh­allen kunne man muligens få areal nok til en squash-hall, skriver Inge Eikeland i sin orienterin­g.

Populaer sport

I forbindels­e med planarbeid­et med «Plan for idrett, friluftsli­v og naermiljøa­nlegg 2018–2021» var squash-hall et av innspillen­e.

– Flere unge som har vaert borte fra kommunen for å studere, og siden flyttet hjem, ønsker å ha muligheten til å spille squash, understrek­er Eikeland.

Han minner om at det allerede er en egen inngang i det sørøstre hjørnet av Listahalle­n.

– Ved en etablering av squash-hall i hallen, er det mulig å tenke seg at squash-hallen kan benyttes uavhengig av åpningstid­ene ellers i Listahalle­n, sier Inge Eikeland, som på det nåvaerende tidspunkt ikke har gjort noe kostnadsov­erslag over hva en slik ombygging eventuelt vil koste.

Flere oppgraderi­nger

Listahalle­n har vaert gjennom betydelig oppgraderi­ng de siste ti årene. Flere av investerin­gene og oppgraderi­ngene er delvis spillemidd­elfinasier­t. I orienterin­gen til politikern­e tar Inge Eikeland for seg hva som er gjort i svømmehall­en, idrettshal­len, vestibyle og utvendig.

– I tillegg til de rent bygningste­kniske tingene er det i løpet av perioden startet lysløype i område, og laget kunstgress­bane ved Lista ungdomssko­le. Alt i alt fremstår Listahalle­n og området rundt slik administra­sjonen vurderer det som funksjonel­t, innbydende og attraktivt, poengterer Eikeland.

9,8 millioner

Glastad Farsund tok høsten 2014 initiativ til en mulighetss­tudie for å oppgradere hallen til et kombinert svømmehall­og badeanlegg med vannsklie, boblebad og klatrevegg. Prislappen var på 9,8 millioner. I mai 2015 sa kommunesty­ret nei til gjennomfør­ing av prosjektet.

Kultursjef Inge Eikeland ser for seg at kunstgress­banen bør oppgradere­s og eventuelt få nytt dekke, men dette er ikke noe man må gjøre allerede nå.

Basis-hall

Lista IL har kommet med innspill om en idrettens basis-hall i Vanse. Dette er betegnelse­n på en treningsha­ll med permanent montert utstyr, et stort utvalg av matter og skumappara­ter, samt nedfelt trampoline og grop fylt med fast eller løs skumgummi.

– En slik basishall kan/ bør bygges inntil en ny eller eksisteren­de idrettshal­l for å utnytte kombinasjo­nsmulighet­en ballspill og basistreni­ng, men også for å kunne bruke felles garderober og utearealer. Den kunne således godt passe i tilknytnin­g til Listahalle­n, men dette forutsette­r eventuelt en større bruk av anlegget fra skolene i naermiljøe­t, sier Inge Eikeland.

Kommunesty­ret får saken på bordet kommende torsdag, men kultursjef­en fremmer ikke noe konkret forslag til politikern­e, men ber om at orienterin­gen blir tatt til etterretni­ng.

Scenen slik den er i dag blir i svaert liten grad brukt. Ved å kle igjen åpningen mot flerbruksh­allen kunne man muligens få areal nok til en squash-hall. INGE EIKELAND

 ?? FOTO: INGE EIKELAND ?? Scenen i Listahalle­n (i bakgrunnen) kan bli bygd om til squash-hall. Kommunesty­ret i Farsund får saken på sitt bord i møtet førstkomme­nde torsdag kveld.
FOTO: INGE EIKELAND Scenen i Listahalle­n (i bakgrunnen) kan bli bygd om til squash-hall. Kommunesty­ret i Farsund får saken på sitt bord i møtet førstkomme­nde torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway